Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤA ΔΗΜΟΤΙΚA ΣΧΟΛΕΙA ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΛΟΥΤΡΟΥ ΚΑΙ 1o ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΙΑ

Την Παρασκευή  8-4-2011 το δημοτικό σχολείο Κλειδίου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  βρέθηκε στις εκβολές του Λουδία στη θέση Άγ. Νικόλαος, μαζί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας και το Δημοτικό Σχολείο Λουτρού.
Εκεί αφού έγινε σχετική ενημέρωση  από τους Δασκάλους, τον υπεύθυνο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ν . Ημαθίας και εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης των Δέλτα Αξιού –Λουδία – Αλιάκμονα  ,οι μικροί μαθητές πρώτα παρατήρησαν με ειδικά τηλεσκόπια και διόπτρες τα σπάνια πουλιά της περιοχής και ύστερα προχώρησαν σε καθαρισμό της όχθης του ποταμού και της ακτής δίπλα του.
Με μεγάλο κέφι και ενθουσιασμό κατόρθωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα να καθαρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της ακτής και να συγκεντρώσουν κάθε είδους σκουπίδια σε μεγάλες σακούλες  τις οποίες θα φόρτωνε το απορριμματοφόρο του Δήμου που είχε ειδοποιηθεί σχετικά .
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων απέδειξαν πως με ευαισθησία, αγάπη, γνώση και κυρίως θέληση μπορούμε να φροντίσουμε , να προσέξουμε και να προστατεύσουμε τον τόπο μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
Αρκεί να τους μιμηθούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: