Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Θεσσαλονίκη 27 - 29 Μαϊου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α), το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στο ξενοδοχείο Capsis, από 27-29 Μαΐου με τη συμμετοχή της Αντιδημαρχίας Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκονται οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 19:30, στην παραλία του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο του Έτους Εθελοντισμού, με τη συμμετοχή των παραδοσιακών συγκροτημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ο δρόμος γι΄ αυτή την κορυφή περνάει από την καρδιά», αναφέρει το σύνθημα των διοργανωτών, οι οποίοι έχουν σαν στόχο τη μετάδοση του μηνύματος του Εθελοντισμού και ειδικότερα της Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος.

Δικαίωμα Συμμετοχής

1. Τα μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
2. Εκπρόσωποι Υπουργείων, Νοσοκομείων, Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, Οργανισμών, Πολιτικών
Κομμάτων, Ιερών Μητροπόλεων και εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄& Β΄ Βαθμού.
3. Φορείς που δραστηριοποιούνται στην εθελοντική προσφορά αίματος και φορείς που διαθέτουν τμήμα αιμοδοσίας για κάλυψη αναγκών των μελών τους.
4. Φορείς πολυμεταγγιζομένων ατόμων, θαλασσαιμικοί, αιμορροφιλικοί, κ.α.
5. Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης


Ανοικτή Επιστολή
του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α)

Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι,
Κορυφαίος στόχος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. ήταν και παραμένει να γίνει η χώρα μας Αυτάρκης σε Εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα, καθώς και η αδιάλειπτη ενημέρωση για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος.

Είμαστε πεπεισμένοι πλέον πως για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτούνται σύγχρονοι τρόποι οργάνωσης και αγαστή συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις, που αποδεδειγμένα δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και διεθνώς και που δρουν με διαφάνεια- σεβασμό στο πολίτη και χριστή διαχείριση των οικονομικών τους.

Στο 7ο Συνέδριο- Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. που πραγματοποιούμε στη Θεσσαλονίκη θα επιχειρήσουμε να ανοίξουμε δρόμο στο ομιχλώδες τοπίο του Συστήματος Αιμοδοσίας στη χώρα μας.
Θα ακούσουμε χρήσιμες προσεγγίσεις από τους εκπροσώπους της πολιτείας, καθώς και από τους  εισηγητές του Συνεδρίου.
Στη συνέχεια ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα προσπαθήσουμε να επικαιροποιήσουμε το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
 Το Εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και η Κοινωνία των πολιτών, σε περίοδο κρίσης επιβάλλεται να αναπροσαρμόσουν τον σχεδιασμό τους και τις πρακτικές τους στα νέα δεδομένα.
ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ.
Περιμένουμε και την Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα χωρίς υπεκφυγές, μηρυκασμούς και μελλοντολογίες, αλλά με συγκεκριμένες αποφάσεις που θα προκύψουν μέσα από ένα γόνιμο διάλογο και που η εφαρμογή τους θα χαράξει δρόμο προς την βιωσιμότητα, για τον άνθρωπο και την Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: