Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η Χάρις Αλεξίου μάγεψε τους Βιεννέζους

Στη συναυλία στο "Μέγαρο Συναυλιών Βιέννης"

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στην δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου, στη χθεσινοβραδινή μεγάλη συναυλία της στο ξακουστό "Μέγαρο Συναυλιών Βιέννης", που εντασσόταν στην δίμηνη περιοδεία της σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι σχεδόν 2.000 επισκέπτες, στην πλειονότητά τους Αυστριακοί, αλλά και πολλοί Έλληνες της Ομογένειας, που παραβρέθηκαν στη συναυλία, επευφήμησαν ζωηρά, χειροκροτώντας για πολλή ώρα στο τέλος του προγράμματος, την ίδια καθώς και την επταμελή ορχήστρα της.

Το κοινό έδειξε έκδηλα τον ενθουσιασμό του και στα δύο μέρη της συναυλίας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος που περιλάμβανε τα διαχρονικά τραγούδια της Αλεξίου, επιτυχίες που της έγραψαν κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί, από τον Μάνο Λοϊζο μέχρι τον Χρήστο Νικολόπουλο, αλλά και τις δικές της συνθέσεις, ενώ ερμήνευσε δύο τραγούδια στα γαλλικά.

Στη συναυλία, που, λόγω της μαζικής προσέλευσης αυστριακού κοινού, προσέλαβε, κατά κάποιο τρόπο, χαρακτήρα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα, στις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές που αυτή περνά, δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα έντονου ενθουσιασμού, σχετικά άγνωστη για τη "σοβαρότητα" του βιεννέζικου Μεγάρου Συναυλιών.

Μετά το Ελσίνκι της Φινλανδίας, που υπήρξε ο πρώτος σταθμός της στις 15 Μαΐου, και χθες τη Βιέννη, στο πλαίσιο αυτής της ανοιξιάτικης περιοδείας της σε δέκα ευρωπαϊκές μητροπόλεις, η Χάρις Αλεξίου θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες διαδοχικά σε Μόναχο, Στουτγάρδη, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Παρίσι και Χάγη όπου στις 11 Ιουνίου θα κλείσει τον κύκλο αυτών των συναυλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: