Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στα Τρίκαλα

Κάτω Μηλιά / ''Οι Λαζαίοι''
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Τριάδας, γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, το πανηγύρι στο ομώνυμο εξωκλήσι, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα. 
Το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε η περιφορά της εικόνας, παρουσία αρκετών πιστών.
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, πλήθος κόσμου, από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, κατέκλυσε το πανέμορφο εξωκλήσι και αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, οι εκατοντάδες πιστοί γεύτηκαν το παραδοσιακό πλιγούρι, που είχαν ετοιμάσει με ξεχωριστή επιμέλεια γυναίκες του χωριού, κατά το έθιμο ''ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ''.
Ακολούθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων.

Προσκεκλημένοι του Συλλόγου μας ήταν:
1. Moρφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μηλιάς Πιερίας ''Λαζαίοι''
2. Πολιτιστικός Σύλλογος Λουδία ''Οι Αετοί του Πόντου''

Στην αρχή των εκδηλώσεων, στον καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του Ναού, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Μηνούδη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ο Πρόεδρος κ. Μόσχος Κυτούδης έκανε μια μικρή αναφορά στις μελλοντικές δραστηριότητες του Συλλόγου. Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής. 
''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων / Χορωδία γυναικών
Τις εκδηλώσεις άνοιξε η χορωδία γυναικών του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' και στη συνέχεια για δύο περίπου ώρες, οι τρεις Σύλλογοι παρουσίασαν τα υπέροχα χορευτικά τους τμήματα και τις χορωδίες τους, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει από νωρίς τις θέσεις τους στις ταβέρνες, που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του πανηγυριού.
Γυναίκες του χωριού σερβίρουν το παραδοσιακό πλιγούρι
''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' /  παιδικό χορευτικό
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' να ευχαριστεί, να προσφέρει αναμνηστικά και να παραθέτει γεύμα στους προσκεκλημένους Συλλόγους. 

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουδία ''Οι Αετοί του Πόντου''
Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μηλιάς ''Οι Λαζαίοι''
''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' / χορευτικό τμήμα γυναικών

Και οι αρχές του Τόπου στις εκδηλώσεις


1 σχόλιο:

T.M. είπε...

Συγχαρητήρια στον δωρητή και στις Κυρίες που ετοιμάζουν κάθε φορά το "Κουρμπάνι". Βοήθειά τους.