Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σεμινάρια για νέους στη Γερμανία από το Δήμο Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα «ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ (Youth in Action) Insiders.Europe» σε πολυμερές σχέδιο συνάντησης νέων, υπό την ευρωπαϊκή προτεραιότητα «δημιουργικότητα και καινοτομία».
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας στο διάστημα 4 έως 15 Ιουλίου 2011. Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εργαστήρια με θέματα το βίντεο, τη φωτογραφία και το χορό.
Συντονιστής του προγράμματος είναι η Bildungsnetzwerk Mgdegurg gGmBH και χώρες εταίροι: Ελλάδα (Δήμος Βέροιας), Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία. Στόχος του προγράμματος είναι, στηριζόμενο σε μια διαδικασία διαπολιτισμικής μάθησης που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την ενεργό συμμετοχή και την πρωτοβουλία, να προάγει:
-    Την ενεργό συμμετοχή των νέων στο σχέδιο.
-    Την κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων ώστε να αποκτούν αυτοπεποίθηση όταν έρχονται αντιμέτωποι με καινούργιες εμπειρίες, στάσεις και συμπεριφορές και να αποκτούν ή να καλλιεργούν δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που συμβάλλουν στην κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη.
-    Τη διαπολιτισμική διάσταση ενισχύοντας τη θετική αντίληψη των νέων για άλλους πολιτισμούς.
-    Την Ευρωπαϊκή διάσταση, ενισχύοντας την επίγνωσή τους για το ευρωπαϊκό/διεθνές πλαίσιο στο οποίο ζουν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι νέοι ηλικίας 16 έως 25 ετών, απόφοιτοι γυμνασίου ή λυκείου, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια βίντεο, φωτογραφίας και χορού.
Αιτήσεις (έντυπο αίτησης διατίθεται στο γραφείο Δημάρχου στον 1ο όροφο του Δημαρχείου), συνοδευόμενες από φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου, πτυχίο ξένης γλώσσας(αγγλικής ή γερμανικής), μπορούν να κατατίθενται καθημερινά εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο Δημάρχου από Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011. Για νέους κάτω των 18 ετών απαιτείται συμπληρωματικά υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: