Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Mε μια πολύ όμορφη εκδήλωση έκλεισε η σχολική χρονιά για το Γυμνάσιο Τρικάλων

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο Τρικάλων από τους μαθητές της Γ΄ τάξης μια πολύ όμορφη εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Αγωγής Υγείας παρουσία της υπευθύνου Αγωγής Υγείας του Ν. Ημαθίας κ. Σκεντερίδου. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Τεχνολογίας από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Δημητριάδου που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Η εκδήλωση πήρε τη μορφή αποχαιρετιστήριας γιορτής για τους μαθητές του σχολείου μας και ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.
Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας είναι ένα πρόγραμμα δράσης που εφαρμόζεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Υγείας. Κατά το σχολικό έτος 2010-2011 συστάθηκε στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο Τρικάλων, η ομάδα Αγωγής Υγείας με υπεύθυνους καθηγητές τον Παπούλια Ελευθέριο και την Καραστογιαννίδου Μαρία. Το θέμα που επιλέξαμε ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά πάρα πολύ αξιόλογο και από την αρχή κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών της ομάδας μας. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Μυθολογία, Ιστορικές Αντιλήψεις για την Υγεία, έθιμα, δοξασίες και λαογραφικά στοιχεία».
Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου:
1. Slammi Elvis
2. Aκρίβου Αικατερίνη
3. Γαλατσίδα Αικατερίνη
4. Γιάντσης Μόσχος
5. Γκουγκούδη Ισιδώρα
6. Ζωιτσούδη Μαρία
7. Καρανάσιος Γεώργιος
8. Κατσικογιάννης Λάμπρος
9. Κολυβοπούλου Μαρία Τριάδα
10. Μαργιογκλέντ-Μπάλα Μάριος
11. Μπιλτίρογλου Παντελεήμων
12. Ρουστέμι Θωμαή
13. Τυρεκίδης Αχιλλέας
Η συμμετοχή σ’ένα πρόγραμμα σχολικής δράσης είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς. Από την αρχή του προγράμματος έγινε κατανοητό ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν πολυποίκιλη εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του θέματος της. Ωστόσο αυτό ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών και εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι για την ολοκλήρωση του.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα τους μαθητές μας.
Εικόνες από την εκδήλωση


Δεν υπάρχουν σχόλια: