Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση Συμμετοχής στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. διοργανώνει την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την προώθηση, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών Σώματος, ως δύο από τα βασικότερα στοιχεία πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του τόπου μας.

     Η αφή της «Φλόγας της Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου 2011 και ώρα 18:00 στα Σέρβια της Κοζάνης, εκεί δηλαδή όπου τερμάτισε πέρυσι, σηματοδοτώντας την έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας. Θα περάσει από όλους τους Νομούς της χώρας και θα καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.
     Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαδρομών αναμένεται να διαμορφωθεί προσεχώς με βάση τις συμμετοχές των συλλόγων και των άλλων φορέων. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε και να δώσετε το παρόν σ’ αυτή τη τόσο σημαντική εκδήλωση, παρακαλείσθε να το δηλώσετε μέχρι τις 10 Αυγούστου 2011 στη γραμματεία της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στο τηλ. 210 2430560
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σας:
     1ο) Υποβάλλετε αίτημα για συμμετοχή με πλήρη στοιχεία του φορέα σας. Με ονοματεπώνυμο του υπεύθυνου, το email, καθώς και το τηλέφωνο.
     2ο) Γνωστοποιείτε τον αριθμό των Λαμπαδηδρόμων για να σας αποσταλούν οι μπλούζες, τις οποίες θα προμηθεύεστε από το Σ.Ε.Α. Περιφέρειας Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», που είναι συνδιοργανωτής της 9ης Λαμπαδηδρομίας.
      3ο) Υποχρεωτικά φροντίζετε για την υποδοχή της Φλόγας σε κεντρικό χώρο.
       α) Κατά τη υποδοχή θα πρέπει να φροντίσετε για το βωμό που θα περιμένει τη «Φλόγα της Αγάπης»
       β) Πρέπει να φροντίσετε για ομιλητές που θα αναφερθούν στη Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων
     4ο) Εφόσον υπάρχει Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών στη περιοχή σας θα πρέπει να υπάρξει απαραίτητα συνεργασία μ’ αυτόν.
     5ο) Ο υπεύθυνος για τη συνεργασία ορίζεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α.
     6ο) Στη Λαμπαδηδρομία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και μεμονωμένα άτομα π.χ. Σύλλογοι Θαλασσαιμικών, Αθλητικοί Σύλλογοι, Μοτολέσχες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ενοριακές Τράπεζες Αίματος κτλ. ανεξάρτητα εάν είναι μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α., αρκεί να το δηλώσουν και να συμμορφωθούν με τις παραπάνω προϋποθέσεις.
     7ο) Οι Φορείς που θα συμμετάσχουν μπορούν, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, να διοργανώνουν Εθελοντικές Αιμοδοσίες και να μας ενημερώνουν σχετικά.
     8ο) Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι ευπρόσδεκτα και απαραίτητα για την εκπλήρωση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών Σώματος.
     Τέλος σας ενημερώνουμε πως η Π.Ο.Σ.Ε.Α. και η Επιτροπή Σχεδιασμού και Προβολής δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ για τη προβολή της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, προκειμένου να βοηθήσει στη μεγαλύτερη συμμετοχή των φορέων και πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ στη χώρα μας.
                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. 
               Ο Πρόεδρος 
               Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπαs    
          
              Για τον Συνδιοργανωτή Σύλλογο της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας
                  Η Πρόεδρος του ΣΕΑ Περιφέρειας   Σερβίων « Οι Άγ. Ανάργυροι»

   Όλγα Σταυρ. Χήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: