Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Όμορφη παραδοσιακή-λαϊκή βραδιά, άφησε όμως πικρή γεύση στους διοργανωτές Συλλόγους


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 22 Ιουλίου 2011 στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου η παραδοσιακή-λαϊκή βραδιά που συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά ο Α.Ο. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων. 
Προς μεγάλη απογοήτευση όμως των διοργανωτών, την εκδήλωση αυτή των δύο Συλλόγων του χωριού μας, για την προετοιμασία της οποίας οι υπεύθυνοι αφιέρωσαν πολύ κόπο και χρόνο, δεν τίμησε με την παρουσία του πολύς κόσμος. Φυσικά θα μπορούσε να είναι μια καλή δικαιολογία η δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά το γεγονός ότι οι ταβέρνες του χωριού την ίδια ώρα ήταν γεμάτες, ενισχύει την άποψη ότι λίγοι άνθρωποι (και τις περισσότερες φορές οι ίδιοι και οι ίδιοι) ενισχύουν και στηρίζουν τις προσπάθειες των Συλλόγων, με τους περισσότερους, όχι μόνο να μη στηρίζουν αλλά να ασκούν κατά την προσφιλή τους συνήθεια κακοπροαίρετη κριτική.
Mέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''
Αφού ολοκληρώθηκε στις 9.30 μ.μ. η προσέλευση του κόσμου, τη βραδιά ξεκίνησε η Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Διούδη, ένα απόσπασμα από την ομιλία της οποίας είναι το παρακάτω:
''Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Σας καλωσωρίζουμε στην παραδοσιακή-λαϊκή βραδιά που συνδιοργανώνουμε με τον Α.Ο. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τρικάλων.
Όπως ήδη γνωρίζετε, στα πλαίσια αυτής της βραδιάς, φροντίζουμε να κάνουμε κάποιες ιδιαίτερες βραβεύσεις ή αφιερώματα.
Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να τιμήσουμε κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους: τους ανθρώπους μιας παλιότερης γενιάς, που σπούδασαν και διακρίθηκαν ο καθένας στον τομέα του.
Αυτούς που στην πλειοψηφία τους κατάγονται από αγροτικές οικογένειες και το επίτευγμά τους έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί πραγματοποιήθηκε σε άλλα χρόνια, δύσκολα. Χρόνια που οι σπουδές ήταν πολυτέλεια, χρόνια που οι γονείς δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις ανάγκες για μόρφωση, γιατί δεν είχαν και την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους κάτι τέτοιο.
Κάποιοι αυτής της γενιάς αδικήθηκαν και δεν συνέχισαν πέρα του Δημοτικού ή του Γυμνασίου, γιατί τα εργατικά χέρια στις οικογένειες ήταν απαραίτητα. Κάποιοι άλλοι όμως ίσως περισσότερο τυχεροί, πέτυχαν μέσω όμως πολλών κόπων και στερήσεων.
Αυτούς λοιπόν καλέσαμε σήμερα κοντά μας για να τους τιμήσουμε και να τους εκφράσουμε γεμάτοι συγκίνηση, πόσο περήφανοι νοιώθουμε που είναι παιδιά του τόπου μας .......................................  ..............................................................................................
Δεχθείτε λοιπόν αυτή τη βράβευση από τον τόπο που γεννηθήκατε, από τον τόπο που κάνατε περήφανο με την εξέλιξή σας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Μόσχος Κυτούδης απήυθυνε χαιρετισμό και προχώρησε σε τρεις σημαντικές ανακοινώσεις:
1. Δημιουργία μουσείου παλιών αντικειμένων
2. Διεξαγωγή του 3ου Φεστιβαλ Γκάϊντας 20 και 21 Αυγούστου
3. Διατήρηση του γυμνασίου Τρικάλων  με τη νέα απόφαση του Υουργείου Παιδείας.   
Στο σημείο αυτό διαβάστηκε επιστολή-χαιρετισμός που έστειλε με email ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας Παπαδόπουλος Δημήτριος (απουσίαζε από την εκδήλωση λόγω ενός εκτάκτου προβλήματος υγείας). 
Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών στα τιμώμενα πρόσωπα (απουσίαζαν ορισμένοι), τα οποία ήταν:
Aρβανιτίδης Χ. Ιωάννης - Βουλούδης Α. Γεώργιος - Γεωργιάδης Λ. Βσίλειος - Γιάντσης Ι. Μόσχος - Γκανίδης Δ. Αναστάσιος - Γκανίδης Ι. Αναστάσιος - Γκανίδης Χ. Ιωάννης - Γκανίδης Ε. Δήμος - Γκανίδου Ε. Μαρία - Γκανίδου Χ. Μαρία - Γκανίδου Ι. Αρετή - Διούδης Δ. Αστέριος - Καραντινινής Α. Κωνσταντίνος - Κρίτογλου Γ. Αστέριος - Λέσνας Κ. Χαράλαμπος - Μαμαλούδης Χ. Αντώνιος - Μαυροδόγλου Ι. Παρασκευή - Παπαμιχαήλ Μ. Αρετή - Παπαμιχαήλ Μ. Πηνελόπη - Παπαμιχαήλ Μ. Δημήτριος - Σκευούδη Δ. Σουλτάνα - Σούρλας Σ. Κωνσταντίνος - Τερζίδης Α. Γεώργιος - Τερζίδης Χ. Μόσχος - Τερζίδου Α. Αργυρώ - Τερζίδου Χ. Δέσποινα - Τσιλακούδη Ι. Αντωνία - Τσουμάνης Ι. Δημήτριος - Παλιούρα Δ. Ανδρομάχη - Στεφούδης Π. Γεώργιος.....  
και η σεμνή αυτή και όμορφη τελετή έκλεισε μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, όταν έγινε αναφορά στους Παπαμιχαήλ Δ. Γεώργιο - Πεγιούδη Γ. Μόσχο - Τερζίδη Χ. Δήμο - Στιλπνόπουλο Σ. Κωνσταντίνο και Σιμιτσή Χ. Ιωακείμ, που έχουν φύγει από τη ζωή.  
Μετά απο όλα αυτά, η ορχήστρα του Θύμιου Γκογκίδη και ο μπάρμπα Δήμος Ναστούδης δεν άργησαν να σκορπίσουν άφθονο κέφι το οποίο κράτησε μέχρι πολύ αργά, με τραγούδια και χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, αλλά και άλλους παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές και στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων, γι 'αυτή την όμορφη βραδιά.   
Για τη συνέχεια είναι απαραίτητη η ενότητα και η συνεργασία όλων των Συλλόγων του χωριού μας, προκειμένου να προβάλλουν μέσα από τις δράσεις τους το χωριό και να συμβάλλουν στη Αθλητική, Πολιτισμική και Κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας.  
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: