Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Δελτίο Τύπου
27/7/2011
Εκατοντάδες κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 27/7 έξω από το δημοτικό κατάστημα, στο Πλατύ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου, να καταργήσει το Γυμνάσιο Πλατέος από το σχολικό έτος 2011-2012. Στη συγκέντρωση, έδωσαν το παρών, ο δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Αλεξάνδρειας.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα έχει στη διάθεσή της για να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, την οποία χαρακτήρισε «παντελώς αστήριχτη και απαράδεκτη, που δεν αντέχει σε καμία λογική και δεν υπακούει σε κανένα εκπαιδευτικό κριτήριο».

Στη συνέχεια οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Πλατέος όπου και κατέλαβαν συμβολικά τις γραμμές, καθυστερώντας επί δεκάλεπτο δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Την Τρίτη 26/7 αντιπροσωπεία συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Πλατέος, με τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Ανδρονίδη και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Πλατέος, μετέβη στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη, όπου και του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο κ. Καρτσιώτης ισχυρίστηκε ότι δεν εισηγήθηκε αυτός στο υπουργείο την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος, ενώ, όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα, απάντησε ότι «μόνο μετά από εισαγγελική παρέμβαση μπορεί να τα δώσει!».

Για το θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση στην υπουργό Παιδείας από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ ανάλογες ερωτήσεις αναμένεται να κατατεθούν εντός των ημερών και από βουλευτές άλλων κομμάτων.

Την επόμενη βδομάδα, πιθανότατα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Αλεξάνδρειας και αντιπροσωπείας τοπικών φορέων του Πλατέος με την υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου στην Αθήνα.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ