Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Εντυπωσιακή Έκθεση Εικαστικών του Γ. Ντελιόπουλου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το βράδυ 14 Αυγούστου, στην αίθουσα του Επισκοπείου Αλεξάνδρειας (στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου), τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων Πολιτισμού και Αγάπης ''στην Παναγιά μας''.
Η έκθεση φιλοξενεί μέρος της συλλογής έργων χαλκογραφίας, πυρογραφίας και φυσικών ξύλινων γλυπτών του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Ντελιόπουλου. 
Εντυπωσιακό πραγματικά όλο το έργο, αλλά αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στα φυσικά ξύλινα γλυπτά, για τα οποία ο κ. Ντελιόπουλος μας είπε: 
<< Καρπός των μοναχικών περιπάτων μου σε απόμερα μέρη των Πιερικών ακτών, αποτελούν τα έργα που εκθέτω σήμερα.
Με υπομονή, μεράκι και φαντασία ατελείωτη τα αναζήτησα, τα απομόνωσα και τα διάλεξα, ανάμεσα σε σωρούς από γλυφάδια κλαδιών που το κύμα εναπέθεσε πάνω στα βότσαλα. Είναι όλα σμιλεμένα από το αλάθητο ''χέρι'' του αρμυρού πόντου.
Ο θολός βυθός και ο λευκός αφρός, το νωχελικό λίκνισμα της γαλήνης και ο βίαιος παφλασμός της θαλασσοταραχής, έγιναν το εργαστήρι που ''έπλασε'' με απλότητα, σοφία και χάρη μοναδική, τα αρχικά ασύμετρα και άμορφα κλαδιά των δένδρων.
Στοιχειώδες καθάρισμα, ταξινόμηση και συνδυασμοί υπαγορευμένοι από την ''ανθρώπινη ματιά'' αποτέλεσαν το βαθμό της δικής μου παρέμβασης.
Στον επισκέπτη μένει να χαρεί και να θαυμάσει, όχι τη δική μου παρέμβαση, αλλά της φύσης το ''καλό έργο'' >> 
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τόσο κατά τις πρωινές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες και θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 16 Αυγούστου το βράδυ. 
Φυσικά ξύλινα γλυπτά
Πυρογραφία
Χαλκογραφία


Στην έκθεση και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΠΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: