Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Με εκπληκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η ποδηλατοδρομία Τρικάλων και Περιχώρων

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η 1η ποδηλατοδρομία Τρικάλων και Περιχώρων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων με σύνθημα ''ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ''. 
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με σύμμαχο τον καλό καιρό, περισσότεροι από 120 ποδηλάτες κάθε ηλικίας, αγόρια και κορίτσια, νέοι και νέες, ενήλικες άντρες και γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας (Ηλίας Καπαγιαννίδης!!), κατέκλυσαν με τα ποδήλατά τους την κεντρική πλατεία του χωριού και περίμεναν με ενθουσιασμό την εκκίνηση. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που δημιούργησε προς στιγμή ευχάριστο ''πονοκέφαλο'' στoν διοργανωτή Σύλλογο, αλλά χάρη στην άρτια οργάνωση όλα κύλησαν ομαλά.

Στις 8.30 στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας, υποδέχθηκε τους ποδηλάτες, μοιράστηκαν τα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο (έλαμψαν με την απουσία τους οι προσκεκλημένοι αυτοδιοικητικοί) και στις 9.00 με οδηγό το περιπολικό της Αστυνομίας, ξεκίνησε ο ποδηλατικός γύρος των 15 χιλιομέτρων.

Τρίλεπτες στάσεις σε Πλάτανο και Κλειδί (όπου οι ποδηλάτες χειροκροτήθηκαν και τους προσφέρθηκαν νερά) 15λεπτη στάση στην αερογέφυρα του Κλειδίου, επιστροφή από τον δρόμο της Κάλλιανης και τερματισμός μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού στην κεντρική πλατεία.
Εκεί αφού γεύτηκαν όλοι τις υπέροχες νοστιμιές από τον πλούσιο ''μπουφέ'' που είχαν ετοιμάσει γυναίκες του χωριού, περίμεναν με ανυπομονησία την κλήρωση των δώρων της ποδηλατοδρομίας.

Ο 2ος τυχερός

Ο 1ος τυχερός
1ος τυχερός ο Χρήστος Κυτούδης του Κυριάκου, ο οποίος κέρδισε το ποδήλατο και 2ος τυχερός ο Γιώργος Φετεινίδης του Νικολάου ο οποίος κέρδισε τα αξεσουάρ ποδηλάτου (το 2ο δώρο προσφορά του καταστήματος Λ. Γεωργιάδη και το 2ο του ιδίου σε τιμή κόστους). 

Όλα αυτά και με την πλατεία γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές και χαρούμενους ενήλικες (που έγιναν και πάλι παιδιά), μετέτρεψαν το πρωινό της Κυριακής σε μια υπέροχη και απολαυστική γιορτή.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους μικρούς μας φίλους κυρίως άλλα και τους μεγάλους ''να ζητούν να γίνει σύντομα κάτι ανάλογο σε μεγαλύτερη διαδρομή'' και το Δ.Σ. του Συλλόγου να τους το υπόσχεται!

Συμπερασματικά ήταν άλλη μια υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων, ο οποίος εκτός από την κύρια δραστηριότητά του που είναι η οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και άλλες εκδηλώσεις (ομιλίες, εξωραϊσμούς, δενδροφυτεύσεις κ.α.).

Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ευχαριστεί την Αστυνομία που διέθεσε το περιπολικό και όλους τους εθελοντές (ΤΑΞΙ, νοσηλεύτρια, γυναίκες που ετοίμασαν τον μπουφέ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ που πρόσφεραν τα νερά και τους χυμούς) που συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση της 1ης ποδηλατοδρομίας.

Επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου
7η Εθελοντική Αιμοδοσία
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011
Από τις 9.00 - 1.30
Στα γραφεία του Συλλόγου
(στο κοινοτικό κατάστημα) 

Φωτογραφίες από την 1η ποδηλατοδρομία
Ορισμένοι από τους ποδηλάτες δέχονται τις οδηγίες μέσα στο κοινοτικό κατάστημα



Το πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής, η ανηφόρα προς την αερογέφυρα  Κλειδίου

Λίγη ξεκούραση στην αερογέφυρα του Κλειδίου














Στην ποδηλατοδρομία και οι ξενιτεμένοι μας που βρίσκονται για διακοπές στο χωριό 
Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook Νίκος Σαλτουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: