Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ''Βουλής των Εφήβων'' στην οποία συμμετείχε ο Γιώργος Αρβίθης (Ρεβίθης )

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος ''Βουλή των Εφήβων'' που διοργάνωσε και φέτος το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Γενικός σκοπός του προγράμματος, η μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και η καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, τον Απρίλιο του 2011, περισσότεροι από 12.000 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Ελλάδας, της Κύπρου και των Ελληνικών Λυκείων της αλλοδαπής, συμμετείχαν με τις εργασίες τους στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των 300 ''Εφήβων Βουλευτών'' που θα συμμετείχαν στην ΙΣΤ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

O Γιώργος Αρβίθης Προεδρεύων της Βουλής των Εφήβων
Μεταξύ των ''Εφήβων Βουλευτών'' που πήραν μέρος στην ΙΣΤ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ο Γιώργος Αρβίθης, ο οποίος ήταν (όπως αναφέραμε σε παλιότερη μας ανάρτηση) μεταξύ επιτυχόντων του διαγωνισμού, αφού κέρδισε την μοναδική έδρα από τα Λύκεια της Ανατολικής Ευρώπης και μία από τις 20 έδρες του απόδημου Ελληνισμού.  
Οι 300 Έδρες της Βουλής των Εφήβων στην ΙΣΤ' Σύνοδο 2010 - 11:
Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Ελλάδας 260 Έδρες
Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Κύπρου 20 Έδρες
Ελληνικά Λύκεια του Απόδημου Ελληνισμού 20 Έδρες
ΒΕΛΓΙΟ 1       ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4       Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ 1        ΑΙΘΙΟΠΙΑ 1       Ν. ΑΦΡΙΚΗ 1       ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2       ΙΣΡΑΗΛ 1       ΚΑΝΑΔΑΣ 2       H.Π.Α. 2       ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2       ΣΟΥΔΑΝ 1    ΚΟΓΚΟ 1        OΥΓΓΑΡΙΑ 1  (Aρβίθης Ν. Γεώργιος)

Ο Γιώργος Αρβίθης, γιός του συγχωριανού μας Νίκου Αρβίθη (Ρεβίθη), είναι μαθητής της Γ' τάξης Λυκείου του δωδεκατάξιου Συμπληρωματικού Σχολείου Ελληνικών Ουγγαρίας (Βουδαπέστη).

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος μιλώντας στους ''εφήβους βουλευτές'' επισήμανε: 
''Aυτό το έντονο ενδιαφέρον καθώς και η δική σας παρουσία σήμερα εδώ, είναι ένα γεγονός πραγματικά παρήγορο και ενθαρρυντικό. Δείχνει ότι η νέα γενιά θέλει και μπορεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημόσια ζωή», ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος και προέτρεψε τους εφήβους να συμμετέχουν στα κοινά, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

«Πιστεύω ότι με τη συλλογική προσπάθεια, με το πνεύμα της συναίνεσης που υπαγορεύουν οι συνθήκες, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την παρούσα δύσκολη συγκυρία. Όσο όμως και να μας απασχολεί το παρόν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, ταυτόχρονα, πρέπει να φροντίζουμε και για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το αύριο ανήκει σε εσάς», τόνισε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής.

''Έφηβοι Βουλευτές'' στο τέλος των εργασιών της ΙΣΤ συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: