Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δραστηριότητες Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας, κατανοώντας την ανάγκη στήριξης των παιδιών και των γονέων, από την αβεβαιότητα και το άγχος που κυριαρχεί και ολοένα διογκώνεται στις μέρες μας, διοργάνωσε την Τρίτη 4/10, σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», ομαδικές δραστηριότητες, με ασκήσεις και παιχνίδια, που αφορούν την επικοινωνία και την συναισθηματική έκφραση των παιδιών. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να εκφραστούν συμβολικά με θεατρικά παιχνίδια και να μοιραστούν τα συναισθήματα τους.
Μετά την πετυχημένη διοργάνωση με την ομάδα των παιδιών, το Κ.Δ.Α.Π Κορυφής αποφάσισε, και πάλι σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», να δημιουργηθεί και μία ανάλογη ομάδα γονέων, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς:
  • να εκφράσουν τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τους προβληματισμούς τους,
  • να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους με άλλους γονείς,
  • να βρουν απαντήσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν, και
  • να ενισχύσουν την ικανότητα τους να ακούν ενεργητικά, να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.
Ο συντονισμός την ομάδας θα γίνει από στελέχη του Κέντρου πρόληψης Ν. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα από το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π Κορυφής.
Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής απασχολούνται καθημερινά 50 παιδιά, ηλικίας 6-12 χρονών, σε δύο απογευματινές βάρδιες. Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν.
pliriforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: