Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Ιτούδης: «Να υπερασπιστούμε την υστεροφημία μας»

Συνέντευξη του Δημήτρη Ιτούδη στο www.sport-fm.gr  
Ένα πλήρες ρόστερ χωρίς τραυματισμούς είναι ο πρωταρχικός στόχος του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο www.sport-fm.gr
και τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται ακόμα δουλειά ώστε να φτάσει στο επιθυμητό στάδιο αλλά και ότι θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τους τίτλους της. 
«Ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε υγιείς, ώστε να προπονούμαστε όλοι μαζί. Είχαμε μαζεμένες ατυχίες τον τελευταίο καιρό, οι οποίες εύχομαι να σταματήσουν εδώ για την υπόλοιπη χρονιά. Επίσης, στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας, ο οποίος στηρίζει αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα κάνει και φέτος», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης για τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Χρειάζεται και άλλη δουλειά, ώστε οι πρωταθλητές να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο: «Βγάλαμε συμπεράσματα. Είναι λογικό πως είχαμε επικεντρωθεί στους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, πώς δηλαδή μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καταστάσεις του παιχνιδιού μας. Κοινός παρονομαστής είναι ότι χρειαζόμαστε δουλειά, για να αρχίσουμε να έχουμε αυτοματισμούς είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Είναι κάτι δεδομένο γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας να χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά, αλλά συνετέλεσε το γεγονός να θέλουν περισσότερη δουλειά οι τραυματίες αλλά και τα πολλά ταξίδια που είχαμε. Αυτή η εβδομάδα και η επόμενη θα είναι καταλυτικές στο να δουλέψουμε όλοι για να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο».

Για μία ακόμη χρονιά, ο Παναθηναϊκός ταλανίζεται από πολλούς τραυματισμούς στο ξεκίνημά, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πρόκειται να κινηθεί για κάποια προσθήκη: «Είμαστε αυτοί που είμαστε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σχέδια για κάτι άλλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε “επαγρύπνηση”. Τώρα, έχουμε τρεις τραυματίες, αλλά δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πιστεύω και είμαστε αισιόδοξοι πως θα είμαστε πλήρεις».

Οι «πράσινοι» έχουν να υπερασπιστούν δύο τίτλους, για το λόγο αυτό άπαντες είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να το πετύχουν: «Υπήρξαν κάποιοι παίκτες που φύγανε και έχουν αντικατασταθεί από κάποιος άλλους. Αλλά εάν είναι όλοι υγιείς και δουλέψουμε καλά θα είμαστε και φέτος ανταγωνιστικοί. Στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να δείξουμε στον κόσμο ότι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε να υπερασπιστούμε δύο τίτλους, την υστεροφημία μας και ο καθένας προσωπικά την αγωνιστική του κατάσταση. Γι’ αυτό θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ενώ ξέρουμε πως όλοι οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να παίξουν με μεγάλο κίνητρο εναντίον μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: