Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνη για τους μαθητές η στάση του ΚΤΕΛ στο Γυμνάσιο Τρικάλων

    Η ακαταλληλότητα και κυρίως η επικινδυνότητα της θέσης στην οποία έχει τοποθετηθεί η στάση του Λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο Γυμνάσιο και απέναντι από τον Μετεωρολογικό σταθμό, είναι οφθαλμοφανής και αναδεικνύεται καθημερινά. 
    Η στάση βρίσκεται ''σχεδόν'' πάνω στο δρόμο, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους μαθητές από το Κλειδί και τον Πλάτανο που έρχονται στο Γυμνάσιο Τρικάλων. Κινδύνους το πρωί στην αποβίβαση, αλλά κυρίως το μεσημέρι στην διάρκεια της αναμονής του λεωφορείου και την επιβίβαση σ' αυτό για την επιστροφή στο σπίτι. 
    Επί πλέον η χωρητικότητα της στάσης δεν επαρκεί να ''φιλοξενήσει'' τον μεγάλο αριθμό των μαθητών, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και την ''άγνοια κινδύνου'' που τους διακρίνει, κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, περιμένοντας το λεωφορείο  πάνω στον μεγάλης κυκλοφορίας δρόμο. 
    Πέρα από την χωρητικότητα και την επικινδυνότητα της στάσης, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και την αισθητική πλευρά. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία είναι μια ''ασχήμια'' μπροστά σε ένα ''στολίδι'' στη νότια είσοδο του χωριού.   

    Απ' όσο γνωρίζουμε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος των καθηγητών του Γυμνασίου Τρικάλων έχουν προωθήσει το θέμα στους αρμόδιους και αναμένεται σύντομα να δοθεί λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: