Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               Αλεξάνδρεια, 13 Δεκεμβρίου 2011


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Ο δήμος Αλεξάνδρειας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και με δεδομένο την οικονομική κρίση της χώρας μας, πήρε την πρωτοβουλία να παρέχει βοήθεια στους συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις και πολλές φορές μάλιστα δεν δύνανται να καλύψουν βασικές τους ανάγκες (τρόφιμα, ένδυση, κλπ).
Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αφορά την ενίσχυση των συμπολιτών μας με είδη πρώτης ανάγκης (γάλα, λάδι, αλεύρι, ζυμαρικά, κλπ). Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρωθούν σε χώρο του Δήμου με σκοπό να διατεθούν σε άπορους δημότες και οικογένειες με την επιμέλεια Επιτροπής του Δήμου, σε συνεργασία με την Εκκλησία και Φιλανθρωπικές Οργανώσεις.
Καλούμε όλους τους Δημότες, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, προσφέροντας συμπαράσταση, αγάπη και λίγη ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας.
Οι δικαιούχοι (άπορα άτομα, άπορες οικογένειες) θα πρέπει να καταθέσουν στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου (Παπάγου 25, τηλ. επικοινωνίας: 23333-50115/23330-53045), τα παρακάτω δικαιολογητικά:
·          Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος
·          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
·          Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
·          Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού ΟΚΕ
·          Φωτοτυπία εντύπου Ε9
·          Βεβαίωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, εφόσον είναι ΑΜΕΑ
·          Κάρτα ανεργίας, εφόσον είναι άνεργοι.

 ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ
Έναρξη την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από το Νεόκαστρο και τη Μελίκη
Με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των δημοτών, ο δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας ξεκινά την υλοποίηση Προγράμματος Τηλεϊατρικής.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (άνδρες ηλικίας 40-60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, κλπ.) και στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.
Με τις ειδικές συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων που είναι εφοδιασμένος ο δήμος Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιούνται εντελώς δωρεάν εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, παρακολούθησης των επιπέδων γλυκόζης, χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, μέτρησης του επιπέδου οξυγόνου και παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, στους δημότες.
Οι εξετάσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με επισκέψεις νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου. Η πρώτη επίσκεψη έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Ιατρείο Νεοκάστρου και στο ΚΑΠΗ Μελίκης.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων-εξετάσεων, θα μεταδίδονται με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στο Ιατρικό Αθηνών, όπου στη συνέχεια εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων του Ιατρικού Αθηνών, θα αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές σε κάθε εξεταζόμενο όταν διαπιστώνεται ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Επιστημονικώς υπεύθυνοι του προγράμματος τηλεϊατρικής στο δήμο Αλεξάνδρειας είναι ο ειδικός Ιατρός-Παθολόγος κ. Κωνσταντίνος Ρούσσος, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και η γενική Ιατρός-Παθολόγος κ. Ελένη Τζιάρα, Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατέος, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Από πλευράς δήμου υπεύθυνη του προγράμματος τηλεϊατρικής είναι η δημοτική σύμβουλος η κ. Όλγα Μοσχοπούλου και για την εφαρμογή του η υπάλληλος κ. Ευαγγελία Ραφαηλίδου (τηλ. 23333-50115 και 23330-53045), σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι».
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής εφαρμόζεται σήμερα σε 20 δήμους της χώρας, με την οργάνωση και υποστήριξη του ομίλου της Vodafone, σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών, την εταιρεία Vidavo και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: