Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επιτυχημένη λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στους Ημαθιώτες ποιητές, μεταξύ των οποίων η συγχωριανή μας Αρετή Γκανίδου

Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας διοργάνωσε λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη σε Ημαθιώτες ποιητές, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 ,ώρα 8.00μ.μ. στο Αρχοντικό Σαράφογλου. Στον κατάμεστο χώρο του Αρχοντικού παρευρέθηκαν πλήθος φίλων της ποίησης και δυστυχώς αρκετοί δεν κατάφεραν να μπουν στο χώρο.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισαν και παρουσίασαν οι φιλόλογοι Ευγενία Καβαλλάρη και Κατερίνα Γρηγοριάδου, συμμετείχαν ανιδιοτελώς και με αγάπη, οι φίλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Γιάννης Καλατζόπουλος, ηθοποιός, Ανθή Θάνου (αφηγήτρια παραμυθιών – παιδαγωγός), Παναγιώτης Κούλελης (μουσικός – καλλιτέχνης θεάτρου σκιών). Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Ημαθιώτες ποιητές, Ηλία Τσέχο, Θανάση Μαρκόπουλο, Κούλα Αδαλόγλου, Κώστα Μπραβάκη, Αρετή Γκανίδου, Δημήτρη Καρασάββα, Αθηνά Ξανθίδου. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι «ΑΓΑΝΤΑ», οι οποίοι απέδωσαν μελοποιημένα ποιήματα του Ηλία Τσέχου. (Άγγελος Ζορζοβίλης- Τραγούδι, ρυθμική κιθάρα, Σωκράτης Βότσκος - duduk,κλαρινέτο,soprano sax, Χρήστος Διαμαντής-κλασσική κιθάρα).

Η λογοτεχνική Βραδιά πραγματοποιήθηκε μετά από το επιτυχημένο λογοτεχνικό πρωινό στο μικρό θέατρο στο Άλσος (Παπάγου) με τη συμμετοχή Ημαθιωτών ποιητών στις 28 Αύγουστου, που διοργάνωσε η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στο πλαίσιο του Τριήμερου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε κρασί Vaeni, ευγενική χορηγία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού VAENI – Νάουσας.

Ο πίνακας "λογοτεχνικό καφενείο", που εκτέθηκε στο χώρο και παραχωρήθηκε ευγενικά για τη δημιουργία της αφίσας της εκδήλωσης είναι του Αντώνη Στεφανόπουλου.

Η «Λογοτεχνική βραδιά» άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους ποιητές και καλλιτέχνες, που συμμετείχαν σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: