Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Διευκρίνηση για το ''Καλάθι Αλληλεγγύης''

Μετά την ανάρτηση που κάναμε για το ''Καλάθι της Αλληλεγγύης'', δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από αναγνώστες μας, οι οποίοι ζητούν να μάθουν σχετικά με τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν.

Παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:
Τρόφιμα: 
ρύζι, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, δημητριακά, γάλα, λάδι, κονσέρβες, μπαχαρικά, αλάτι, ξύδι, κρουασάν, μέλι, μαρμελάδες, πουρέ, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες, μπισκότα, άνθος αραβοσίτου, ζυμαρικά (κριθαράκι, μακαρόνια κ.λ.π), αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, χυμούς, κ.α.

Άλλα είδη πρώτης ανάγκης:
χαρτικά (χαρτοπετσέτες - χαρτί υγείας - ρολό κουζίνας), απορρυπαντικά, αλουμινόχαρτο, σακούλες απορριμμάτων, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σερβιέτες, υγρά γενικού καθαρισμού, κ.α. 

Θα το πούμε για μια ακόμη φορά. Η αλληλεγγύη φυσικά δεν μπορεί να διορθώσει τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Μπορεί όμως να ανακουφίσει τον πόνο των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και να αποδείξει, παρά τα όσα λέγονται, ότι δεν έχει χαθεί η υπέρτατη αξία που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ούτε έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Τουλάχιστον στις μικρές κοινωνίες για τις οποίες μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά. 

Ευχόμαστε τούτη η πρωτοβουλία να μεγαλώσει και να εξαπλωθεί! 

Αναλαμβάνουμε και εμείς, ως blog, την ευθύνη να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην επιτυχία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: