Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων

Με αφορμή την 9η Εθελοντική Αιμοδοσία, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το καταστατικό του Συλλόγου

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι όσοι, ημεδαποί και αλλοδαποί, έχουν τα ηλικιακά όρια για αιμοδοσία που ορίζει η πολιτεία και που σήμερα είναι 18 - 65 ετών.

Κάθε μέλος - αιμοδότης του Συλλόγου οφείλει να προσφέρει τουλάχιστον μία μονάδα αίματος το χρόνο. 
Με την Εθελοντική αυτή προσφορά του εκτός από το κοινωνικό του έργο, έχει το δικαίωμα πλήρους κάλυψης των τυχόν αναγκών του σε αίμα :
1. του ιδίου, του συζύγου ή της συζύγου και των παιδιών του.
2. όλων των συγγενών α' βαθμού ( γονείς - αδέρφια )


Σε περιπτώσεις εξωσυλλογικών ασθενών, ο Σύλλογος θα προσφέρει αίμα, εφ' όσον έχει την ευχέρεια, με την προϋπόθεση αυτό να μη γίνει σε βάρος του αποθέματος ασφαλείας, που είναι οι τριάντα (30) φιάλες. 

Κάθε φιάλη η οποία χορηγείται για τις ανάγκες μη μέλους του Συλλόγου θεωρείται δανεική. Ο λήπτης πρέπει να αναπληρώσει, μέσα σε τρείς (3) μήνες, τον αριθμό φιαλών που έλαβε.

Μέλη του Συλλόγου που σταματούν να αιμοδοτούν για λόγους υγείας ή ορίου ηλικίας, συνεχίζουν να έχουν όλες τις παροχές του μέλους, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους α' βαθμού συγγενείς τους.

Τα μέλη του Συλλόγου που έχουν να αιμοδοτήσουν πάνω από δύο ( 2 ) χρόνια χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι και δεν ανταποκρίνονται σε επανειλημμένες κλήσεις του Συλλόγου (τηλέφωνο - επιστολή), διαγράφονται από μέλη του.


Σύνθημα του Συλλόγου : κάθε σπίτι κι ένας αιμοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: