Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ένα ''δικό'' μας παιδί κλέβει τις εντυπώσεις στο άθλημα της πάλης στη Γερμανία

Στη Γερμανία ένα ''δικό'' μας παιδί κλέβει τις εντυπώσεις στο άθλημα της πάλης. Ο Μόδεστος (Ντέμης) Μηνούδης. 
Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2001 στην πόλη Βαϊμπλίνγκεν της Γερμανίας και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της πάλης τον Μάιο του 2009. Η αρχή έγινε στο σχολικό πρωτάθλημα, που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή Βαϊμπλίνγκεν και το οποίο οργανώνει ο Σύλλογος πάλης του χωριού Κόρμπ, ένας από τους παλαιότερους Συλλόγους στη Γερμανία (έτος ίδρυσης 1905), με σκοπό το scouting ταλέντων.
Απο την αρχή τον ενθουσίασε το άθλημα  Ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ δύσκολος, τα πρώτα του ''πατήματα'' στο ταπί δεν ήταν και τα καλύτερα, οι ήττες ήταν αναμενόμενες και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν νεαρό αθλητή, όταν συνέχεια γνωρίζει την ήττα. Αλλά με τη στήριξη και τη συμπαράσταση των γονέων του και του προπονητή του, δεν απογοητεύτηκε και συνέχισε να γυμνάζεται με περισσότερο ζήλο. Έτσι το 2010 άρχισαν να έρχονται οι πρώτες νίκες σε τοπικά τουρνουά, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλιο στο πρωτάθλημα της περιφέρειας. 
Το 2011 ήταν η χρονιά του. Επτά (7) χρυσά και ένα (1) ασημένιο ήταν ο απολογοσμός του σε οκτώ (8) τουρνουά που έλαβε μέρος.
Οι σημαντικότερες διακρίσεις του μέχρι τώρα ήταν:
Πρωταθλητής Νομού το 2010 και το 2011.
Πρωταθλητής Περιφέρειας το 2010 και το 2011.
Φέτος ανέβηκε κατηγορία ηλικίας και πήρε μέρος στο πρωτάθλημα του Κρατιδίου της Βυδεμβέργης.
Κέρδισε δύο (2) φορές ασημένιο στην Ελληνορωμαϊκή και στην Ελευθέρα, αν και ήταν ο μικρότερος σε ηλικία και ο ελαφρύτερος από τους πέντε (5) αντιπάλους του (53 κιλά έναντι 56+ των υπολοίπων).
Επί πλέον ανήκει στο Κλιμάκιο του Νομού και είναι Άριστος μαθητής. 

Ο Ντέμης είναι γιος του Χρήστου Δ. Μηνούδη και της Σουλτάνας Μ. Βελικούδη, οι οποίοι αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι Εθελοντές Αιμοδότες στο Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων και αιμοδοτούν κάθε φορά που επισκέπτονται το χωριό.

Εμείς ευχόμαστε στον Ντέμη, δύναμη, υπομονή και επιμονή στην ωραία του προσπάθεια για την καταξίωση στον δύσκολο, αλλά όμορφο χώρο του Αθλητισμού, σε συνδυασμό φυσικά και με την πρόοδο στις σχολικές του επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: