Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας για συγκέντρωση φαρμάκων

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, δραματικά αυξανόμενος είναι ο αριθμός των ασθενών που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι συνωθούνται καθημερινά, είτε στα πολυϊατρεία των ''Γιατρών του Κόσμου'' για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, είτε στα ''κοινωνικά φαρμακεία'' για δωρεάν φάρμακα.

 
Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου
για συγκέντρωση φαρμάκων
 Οι Γιατροί του Κόσμου, κάνουν έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό.


 
Κάλεσμα του Δήμου Αλεξάνδρειας 
για συγκέντρωση φαρμάκων 
 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους δημότες να ενισχύσουν με φαρμακευτικό υλικό το κοινωνικό φαρμακείο που θα λειτουργήσει σύντομα, υπό την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, με σκοπό τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε πολίτες ανασφάλιστους της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Άμεση η κινητοποίηση του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων
Ότι δεν χρειάζεστε
Ανταποκρινόμενος στις παραπάνω εκκλήσεις, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων ξεκινάει την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού. Kαλεί όσους μπορούν, να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή και να φέρουν στα γραφεία του Συλλόγου (στο κοινοτικό κατάστημα) φάρμακα τα οποία για οποιοδήποτε λόγο μένουν αχρησιμοποίητα και τα οποία θα παραδοθούν στους ''γιατρούς του κόσμου'' και στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Αλεξάνδρειας, για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
 
Βασική προϋπόθεση:
τα φάρμακα να μην έχουν λήξει και να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία, έστω και αν ένα μέρος έχει χρησιμοποιηθεί (εκτός από τα σιρόπια που πρέπει να είναι άθικτα).

Ώρες παράδοσης των φαρμάκων:
κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 09.00 π.μ. έως 12.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
Υπεύθυνες παραλαβής των φαρμάκων:
Βούλα Κουίδου και Αγγέλα Κούρτη-Νταγουλούδη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974313934
  
''Πιστεύουμε ότι, παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι κάτοικοι των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής θα ανταποκριθούν και σ' αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου, στέλνοντας για μια ακόμη φορά το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης'', δήλωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: