Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Από τον καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία

Δεκάδες εθελοντές από την Αλεξάνδρεια και τη Θεσσαλονίκη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και του Δήμου Αλεξάνδρειας, συμμετέχοντας την Κυριακή 1 Απριλίου στον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό που έγινε στις εκβολές του ποταμού Λουδία. Οι εθελοντές καθάρισαν το παράκτιο κομμάτι από την ανατολική εκβολή του Λουδία σχεδόν έως και το σημείο όπου παλαιότερα βρίσκονταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οικογένειες και παρέες, αλλά και ομάδες όπως, η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας και οι Πρόσκοποι της Αλεξάνδρειας που μετέβησαν στο χώρο με λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος, η Δράση για την Άγρια Ζωή, ο Φωτογραφικός Όμιλος του ΑΠΘ, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «Άγιος Νικόλαος», ενώ στις 11 το πρωί κατέφτασε και λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ. φέρνοντας μαζί του τους εθελοντές του Green Party της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, τους Εθελοντές της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας Εθελοντών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι ενίσχυσαν σημαντικά τη δράση.
Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχε και η κ. Άννα Πρέλεβιτς, η οποία θα παρουσιάσει τη δράση στην εκπομπή της «Έξυπνη Ζωή», την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην ΕΡΤ3.

Το πρόβλημα με τα πλαστικά που ξεβράζει η θάλασσα είναι τόσο μεγάλο στην περιοχή, που οι εθελοντές δεν κατάφεραν να καθαρίσουν παρά μερικές εκατοντάδες μέτρα της παραλίας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι 600 μεγάλες σακούλες που διέθεσε ο Δήμος Αλεξάνδρειας.
Η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, κ. Όλγα Μοσχοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της προσπάθειας, ευχαρίστησε τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών και το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, που συμμετείχαν στον καθαρισμό, ενώ τόνισε ότι οι δράσεις εθελοντισμού του Δήμου που ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο ραντεβού που δίνει με τους εθελοντές ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα είναι την Κυριακή 8 Απριλίου, για τον καθαρισμό της παραλίας των Αλυκών Κίτρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: