Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της προσφοράς

''Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε''.
''Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται''.
''Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως κάποιον δικό μας''.
''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....''


Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα, το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου από τον τοπικό Σύλλογο Αιμοδοσίας, για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, στον πανέμορφο αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Στις 9.00 μ.μ. τριάντα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, άναψε μετά από μια σύντομη τελετή η δάδα και μεταφέροντας την φλόγα της ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ'' συμβολικά στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, (ακολουθούμενα και από άλλα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και πολλούς γονείς), έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της προσφοράς.


Στις 10.00 μ.μ. υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία: «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» τα παιδιά μπήκαν καταχειροκροτούμενα στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί 350 και πλέον συμπολίτες μας, ανταποκρινόμενοι σ' αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου, για το τέλος της λαμπαδηδρομίας και τη μουσική βραδιά που θα ακολουθούσε.
Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρέλαβε από την τελευταία λαμπαδηδρόμο τη δάδα, άναψε το βωμό, απηύθυνε χαιρετισμό, λίγα λόγια για τον Σύλλογο, λίγα λόγια για τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ιατρό Σκευούδη Σουλτάνα και ο λόγος δόθηκε πάλι στα παιδιά, τα οποία ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό με τα, σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία, ποιήματα και συνθήματα που είπαν(το κάθε ένα ξεχωριστά). Στο τέλος, σχηματίζοντας κύκλο πιασμένα χέρι-χέρι, φώναξαν όλα μαζί ''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....'' και αποχώρησαν μέσα σε χειροκροτήματα.
Μετά απ' όλα αυτά, όλοι αφέθηκαν στους έντεχνους, λαϊκούς αλλά και παραδοσιακούς ρυθμούς της εξαιρετικής ορχήστρας του Γιάννη Μακεδόνα, σε μια όμορφη βραδιά που τελείωσε τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα.
Η Βασιλική Μηνούδη παραλαμβάνει το βραβείο της
Στη διάρκεια της βραδιάς και σε ένα μικρό διάλειμμα, ο Σύλλογος απένειμε σύμφωνα με τον κανονισμό, τιμητικά διπλώματα σε Εθελοντές Αιμοδότες, που πήραν μέρος τα δύο χρόνια λειτουργίας του, σε πέντε (5) Εθελοντικές Αιμοδοσίες. Οι επτά βραβευθέντες ήταν: Γιάντσης Μ. Κυριάκος, Διούδης Δ. Μιχαήλ, Κυτούδης Σ. Κυριάκος, Μηνούδη Θ. Βασιλική, Παρασχοπούλου Θ. Γιάννα, Σούμπουρου Κ. Δέσποινα, Χούχας Σ. Απόστολος.

Στο τέλος κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, λαμπαδηδρομία και μουσική βραδιά, ήταν δύο όμορφες εκδηλώσεις, που άφησαν ευχαριστημένους όλους. Και αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τον διοργανωτή Σύλλογο. 


Aξίζει να σημειωθεί η παρουσία εκπροσώπων από τον Αθλητικό Όμιλο ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''. Μήνυμα για την αναγκαιότητα ενότητας και συνεργασίας των Συλλόγων του χωριού, προκειμένου να συμβάλλουν στη Αθλητική, Πολιτιστική και Κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια: