Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά ηλικίας 5-15 ετών στο πλαίσιο της
«Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας»

Στο πλαίσιο συνεργασίας με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library, που υποστηρίζει το φετινό καλοκαίρι την εκστρατεία «Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας» σε 70 βιβλιοθήκες της χώρας, η Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας διοργανώνει, από τις 2 Ιουλίου έως τις 24 Αυγούστου 2012, καλοκαιρινή καμπάνια εκδηλώσεων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών και θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας (οδός Φιλίππου 61). Για τη συμμετοχή στα προγράμματα η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ενδέχεται λόγω περιορισμένου χώρου, να ζητηθεί προεγγραφή με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας αναφέρει: «Σας προσκαλούμε να έρθετε στη βιβλιοθήκη, να διαβάσουμε παραμύθια, να παίξουμε παιχνίδια, να διασκεδάσουμε με ιστορίες, να εκφραστούμε με δραστηριότητες. O μαγικός κόσμος των βιβλίων μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε. Θα επισκεφτούμε το πάρκο απέναντι στη βιβλιοθήκη και θα παίξουμε κάτω από τα δέντρα του. Θα ανακαλύψουμε την πόλη μας, και θα αφηγηθούμε ιστορίες της. Μην χάνετε χρόνο. Δηλώστε συμμετοχή στις δραστηριότητες, ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας. Σας περιμένουμε!»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, ώρες 6:00-8:00 το απόγευμα
Το «ημερολόγιο» πρόγραμμα της καλοκαιρινής καμπάνιας. Ελάτε να οργανώσουμε μαζί τις δράσεις της καλοκαιρινής καμπάνιας… Για παιδιά δημοτικού. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Αντίο Καλτσούλη». Διαβάζουμε το βιβλίο «Αντίο Καλτσούλη» του Benjamin Chaud, (εκδόσεις Κόκκινο), και παίζουμε παιχνίδια με κουβάρια και κλωστές. Εμψυχωτής: η Πάττυ Παπαδήμου, δασκάλα. Για παιδιά 5-7 ετών. Παιδιά προσχολικής ηλικίας με συνοδούς. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Το παιχνίδι του ιστού της αράχνης». Δημιουργούμε τον ιστό μιας αράχνης τον οποίο πρέπει να διασχίσουμε χωρίς να την ξυπνήσουμε… Για παιδιά 5-8 ετών. Παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους συνοδούς τους. Με προεγγραφή. Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα κουβάρι μαλλί. Στο πάρκο δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Πλατεία Ελευθερίας).

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-9:00 το απόγευμα
«Τα ζάρια των ιστοριών». Ρίχνουμε τα ζάρια του παιχνιδιού και αφηγούμαστε ιστορίες για ταξίδια… Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-8:30 το απόγευμα
«Αντίο Καλτσούλη» (επανάληψη). Διαβάζουμε το βιβλίο «Αντίο Καλτσούλη» του Benjamin Chaud, (εκδόσεις Κόκκινο), και παίζουμε παιχνίδια με κουβάρια και κλωστές. Εμψυχωτής: η Πάττυ Παπαδήμου, δασκάλα. Για παιδιά 5-7 ετών. Παιδιά προσχολικής ηλικίας με συνοδούς. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-9:00 το απόγευμα
«Γνωρίζω το γείτονα μου» (1η συνάντηση): Θα ξεκινήσουμε από τη Βιβλιοθήκη με φωτογραφική μηχανή και θα επισκεφτούμε διάφορα μέρη της Αλεξάνδρειας. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όσα παιδιά διαθέτουν φωτογραφική μηχανή να τη φέρουν μαζί τους.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα
«Γνωρίζω το γείτονα μου» (2η συνάντηση): Μετά τη διαδρομή μας στην πόλη εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες και χαράζουμε τις διαδρομές που πραγματοποιήσαμε... Εμψυχωτής: η Ελένη Μουσκευταροπούλου, βιβλιοθηκονόμος. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-9:00 το απόγευμα
«Τα ζάρια των ιστοριών» (επανάληψη). Ρίχνουμε τα ζάρια του παιχνιδιού και αφηγούμαστε ιστορίες για ταξίδια… Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα
«Τα μονοπάτια των βιβλίων». Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης… Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, ώρες 5:00-7:00 το απόγευμα
«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική έκφραση και οδηγό την Αλίκη εξερευνούν την εμπειρία του να μεγαλώνεις. Εμψυχωτής: η Ρένα Αθανασοπούλου. Για παιδιά 10-14 ετών. Με προεγγραφή. Στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, ώρες 4:00-6:00 το απόγευμα
«Ο μικρός πρίγκιπας». Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική έκφραση και οδηγό το Μικρό Πρίγκιπα αναβιώνουν την εμπειρία της ανακάλυψης του καινούργιου και του άγνωστου. Εμψυχωτής: η Ρένα Αθανασοπούλου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, ώρες 6:00-8:00 το απόγευμα
Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία. Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική έκφραση αναβιώνουν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη. Εμψυχωτής: η Ρένα Αθανασοπούλου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα
«Τα μονοπάτια των βιβλίων» (επανάληψη). Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης… Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, ώρες 7:00-9:00 το απόγευμα
«Βγες έξω...». Ελάτε να ομορφύνουμε το «Πάρκο Ελευθερίας» (απέναντι από τη Βιβλιοθήκη). Με την Εθελοντική ομάδα του Δήμου Αλεξάνδρειας. Για παιδιά 8-15 ετών. Με προεγγραφή. Στην Πλατεία «Ελευθερίας».

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα
 «Τα μονοπάτια των βιβλίων» (επανάληψη). Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης… Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα
«Ο χρόνος που μας χωρίζει…ο χρόνος που μας ενώνει» (1η συνάντηση): Μέσα στο χώρο απλώνουμε τη γραμμή του χρόνου με θέμα τα παιδικά παιχνίδια... Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Φέρτε παλιά παιχνίδια για μια έκθεση παιχνιδιών στη Βιβλιοθήκη. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα
«Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει» (2η συνάντηση): Μέσα στο χώρο απλώνουμε τη γραμμή του χρόνου με θέμα τα παιδικά παιχνίδια... Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Φέρτε παλιά παιχνίδια για μια έκθεση παιχνιδιών στη Βιβλιοθήκη. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας (τηλ. 23330-26806) και στην υπεύθυνη της καλοκαιρινής καμπάνιας, κ. Ποράβου Ελισάβετ.

Οι δραστηριότητες της καλοκαιρινής καμπάνιας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Ειρήνη Ανδρεάδου, Θεοδώρα Γιάτση, Ελένη Κουκοράβα, Ελένη Μουσκευταροπούλου, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Εύη Παναγιωτοπούλου, Πάττυ Παπαδήμου, Ελένη Παπαδοπούλου και Κυριακή Τσακιρίδου, για την εθελοντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Ανάλογη καμπάνια θα πραγματοποιηθεί και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: