Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Θρίαμβος: στον τελικό του Euro οι Νέοι μας!

Παλικαρίσια πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό, επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στην παράταση - Σκόρερ οι Μπουγαϊδης, Λυκογιάννης - "Ήρωας" ο Διούδης που "κατέβασε τα ρολά"
Η Εθνική Νέων έκανε το θαύμα της και προκρίθηκε στον τελικό του Euro ηλικίας κάτω των 19 ετών. Οι διεθνείς μας μολονότι αγωνίζονταν από το 42' με παίκτη λιγότερο λόγω άδικης αποβολής του Καπίνο (υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο αντικαταστάτης του Διούδης), επικράτησαν 2-1 της Αγγλίας στην παράταση και θα είναι παρόντες στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (15/7) το νικητή του ζευγαριού Ισπανίας-Γαλλίας.

Το σκορ άνοιξε για την εθνική μας ο Μπουγαΐδης με κεφαλιά στο 38', ενώ ισοφάρισε ο Αφόμπε στο 50'. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1, ωστόσο στην παράταση (107') ο Λυκογιάννης με κλέψιμο και ιδανικό τελείωμα σφράγισε τον θρίαμβο για την Ελλάδα που θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών.
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες και τον προπονητή να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν την σπουδαία πρόκριση.
Γήπεδο: "Lilleküla Stadium" - Ταλίν
Διαιτητής: Κεν Χάνσεν (Δανία)
Βοηθοί: Αλεκσέι Λεμπέντεβ (Ρωσία), Τόμας Λιστκίεβιτς (Πολωνία)
4ος διαιτητής: Αλέν Μπιέρι
Γκολ: 56' Αφόμπε / 38' Μπουγαΐδης, 108' Λυκογιάννης
Κίτρινες κάρτες: Θορπ, Γκάρμπατ, Ρόμπινσον, Θορν / Κατίδης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Γιαννιώτας
Κόκκινη κάρτα: Καπίνο (45')

ΑΓΓΛΙΑ (Μπλέικ): Τζόνστοουν, Ντάιερ (57' Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλι, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο (76' Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λούντστραμ (91' Θορν)

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Φουρλάνος (71' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (45' Διούδης), Κατίδης (104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: