Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

''Στο χωριό μου για το 4ο φεστιβάλ Γκάιντας''

Λάβαμε ένα email χθες από την Θεανώ Δίτσα (από Πειραιά), εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του Συλλόγου ''Τρικαλινών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων'' και το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

<<Το Σαββατοκύριακο ταξίδεψα στο χωριό μου για να παραβρεθώ στο 4ο φεστιβάλ Γκάιντας που διοργανώνει ο σύλλογος του χωριού μας Ανατολική Ρωμυλία.
Έμεινα ενθουσιασμένη από την διοργάνωση, την συμμετοχή του κόσμου, την εθελοντική δουλειά των μελών του συλλόγου αλλά και όσων βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης βραδιάς.
Ήταν πραγματικά μια φανταστική βραδιά γεμάτη μουσική, χρώμα και μυρωδιά παράδοσης. Το καλύτερο μέρος κατά την γνώμη μου ήταν η πορεία των γκαϊντατζίδων και των χορευτικών συγκροτημάτων από την πλατεία του χωριού έως το Γυμνάσιο. Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν, εύχομαι να συνεχιστεί, ν΄αγκαλιαστεί απ΄όλους γιατί φαντάζομαι ότι πολλοί περιμένουν μια αδυναμία διοργάνωσης από μέρους μας για να καταλήξει σε άλλον τόπο. Εγώ προσωπικά και ο Σύλλογός μας Τρικαλινών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων θα προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ, να το κάνουμε ευρέως γνωστό, να φέρουμε φίλους μας και να είναι μία ημερομηνία αναφοράς και συνάντησης των απανταχού Τρικαλινών.
Βέβαια θα ήθελα να επισημάνω και να προτείνω κάποια πράγματα που δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορούν να πραγματοποιηθούν.
1. Αν μπορεί να κλείνει ο δρόμος από την πλατεία έως το Γυμνάσιο λίγο πριν την πορεία και βέβαια να μην υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
2. Να υπάρχει τυπωμένο πρόγραμμα με τους συμμετέχοντες και τις παράλληλες εκδηλώσεις στα καταστήματα του χωριού.
3. Εάν είναι έτοιμο το λαογραφικό μουσείο του χρόνου να μένει ανοιχτό όλο το Σαββατοκύριακο και να προβάλλεται βιντεάκι με την ιστορία του χωριού και φωτογραφικό υλικό.
4. Θα μπορούσαν να υπάρχουν δραστηριότητες και τις άλλες ημέρες του Φεστιβάλ, όπως αναπαράσταση γάμου, παρασκευής ψωμιού, παρουσίασης υφαντών με αργαλειό και διάφορα άλλα.
Θα μου πείτε ότι χρειάζεται κόσμος πρόθυμος να δουλέψει και συμφωνώ, αλλά χωρίς προσπάθεια και κόπο τίποτε δεν μπορούμε να καταφέρουμε. Πρέπει όλοι οι σύλλογοι του χωριού σύσσωμοι να βοηθήσουν και εμείς από εδώ όπως μπορούμε θα συνεισφέρουμε. Καλό θα ήταν η ημερομηνία να είναι σταθερή για να μπορεί να προγραμματίζει όποιος θέλει να παραβρεθεί, όπως γίνεται με το αντάμωμα.
Στέλνω τις ευχές μου στο Δ.Σ του συλλόγου Αν.Ρωμυλία για την συνέχιση, την ανάδειξη και την ακόμη καλύτερη διοργάνωση του Φεστιβάλ>>.


Δίτσα Θεανώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: