Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Χρήστου Λαζαρίδη
Σήμερα (Τρίτη 28 Αυγούστου), η Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξάνδρειας υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της, Χρήστου Λαζαρίδη, δίνει συναυλία στο προαύλιο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας. Στο πλούσιο μουσικό πρόγραμμα της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μικρά αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλο και Νίκο Ξυλούρη, καθώς και στο «Βυζαντινό Εσπερινό» των Απόστολου Καλδάρα-Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ώρα έναρξης 9 μμ. Είσοδος ελεύθερη.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Παράλληλα, στο Δημοτικό θερινό Κινηματογράφο Αλεξάνδρειας συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Σήμερα (Τρίτη 28 Αυγούστου) στις 9 το βράδυ, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Αναστασίας Χριστοφορίδου "Γιατί δακρύζει το λιβάδι, κύριε Αγγελόπουλε;", που παρουσιάζει την οπτική της σκηνοθέτιδας πάνω στα γυρίσματα και την τέχνη του κορυφαίου Έλληνα  σκηνοθέτη. Μετά την προβολή, η σκηνοθέτης Αναστασία Χριστοφορίδου και ο θεωρητικός του κινηματογράφου Γιάννης Φραγκούλης, θα συζητήσουν για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, για τις ταινίες του που προβάλλονται σ' αυτό το αφιέρωμα και για το ντοκιμαντέρ.  
Είσοδος ελεύθερη.
"ΓΙΑΤΙ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ, ΚΥΡΙΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ;" (ντοκιμαντέρ)
σκηνοθεσία: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ
έτος παραγωγής 2004
διάρκεια 54 λεπτά
συμπαραγωγή Ελλάδας και Ελβετίας

… μέσα Νοέμβρη 2002. Ψιλοβρέχει. Το συνεργείο του Θόδωρου Αγγελόπουλου ακολούθησε το κάλεσμα του σύννεφου και ανέβηκε για άλλη μια φορά στη Μακεδονία για να συνεχίσει τα γυρίσματα της ταινίας του “Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει”. 


“Κάτω από τους λύχνους των άστρων…”
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΦΙΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Τετάρτη 29 Αυγούστου Δημοτικό Αμφιθέατρο ώρα 9 μμ είσοδος ελεύθερη

Μια όμορφη βραδιά, με μελωδίες που έχουν “ντύσει” γνωστές σκηνές ταινιών του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, υπόσχεται να μας χαρίσει η Σοφία Αβραμίδου, με τη μουσική παράσταση που δίνει την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας.
Εμπνευσμένη από τον κόσμο του κινηματογράφου, η μουσική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές συνθετών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως του Nino Rota, του Ennio Morricone, του Nicola Piovani, της Ελένης Καραΐνδρου, του Νίκου Κυπουργού, καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι, γνώριμες και μη, όπως αυτές από την ταινία του 1966 «Steps».
Την ερμηνεύτρια συνοδεύουν οι μουσικοί: Σάκης Κοντονικόλας (Πιάνο), Γιάννης Κύρμος (Κοντραμπάσο), Νίκος Κακαϊδής (Φλάουτο) και Ανδρέας Ζιάκας (Κιθάρα), σε ενορχήστρωση του Σάκη Κοντονικόλα.
Ώρα έναρξης 9 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: