Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων διοργανώνει, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00μμ, μπροστά στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, την καθιερωμένη εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, με τη συμμετοχή της Νεανικής Χορωδίας «Μελισσάνθη» και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στους παρευρισκομένους θα προσφέρονται γλυκά και κρασί. 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, η Νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» τραγούδησε στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης») και ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από τον Οθωμανικό ζυγό, με τη συμμετοχή 7 χορωδιών από τη Β. Ελλάδα.




Η Μελισσάνθη, για μια ακόμη φορά, έκανε θαυμάσια εμφάνιση, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Θεοδωρίδου και τη συνοδεία πιάνου του κ. Κώστα Παντελίδη και καταχειροκροτήθηκε από το πολυάριθμο κοινό. Παρουσίασε έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Βασίλη Μακρίδη.

Τη συναυλία παρακολούθησαν, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλες μαζί οι χορωδίες τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ, στη συνέχεια ο Παναγιώτατος χάρισε αναμνηστικά σε όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ.

Μετά το τέλος της συναυλίας το κοινό μιλούσε για την ποιότητα της Μελισσάνθης που, μαζί με τη Χορωδία του Ωδείου Έδεσσας, διακρίθηκαν ιδιαίτερα.

Πρέπει να επισημανθεί η ωραία πρωτοβουλία της Ι.Μ.Θ. να διοργανώσει αυτή τη σημαντική εκδήλωση για τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία της Β. Ελλάδας. Μακάρι η προσπάθεια αυτή να βρει μιμητές. Στη δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία έχει μεγάλη αξία η διατήρηση της Παιδείας και του Πολιτισμού μας, στοιχεία που δεν πρέπει να απαξιωθούν! Το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του λαού, βοηθά στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, που είναι ζητούμενο στις μέρες μας.

Γρηγόρης Σαββόπουλος 
Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Χορωδιακού Κέντρου Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: