Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Σαν σήμερα...πριν από 48 χρόνια

1966
Α. Τσουμάνης-Σ. Σωτηράκης-Στ. Ιτούδης-Π. Διούδης-Δ. Τερζίδης-Κ. Παπαμιχαήλ
Β. Μητσικούδης - Γ. Γεωργιάδης - Δ. Διούδης - Μ. Δημούδης - Β. Παπαμιχαήλ 
Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια, στις 6 Ιανουαρίου 1965 αποφασίστηκε η ίδρυση του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων και το 1966 συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας, το οποίο συμπεριελάμβανε τρεις Νομούς: ΗΜΑΘΙΑ - ΠΙΕΡΙΑ - ΠΕΛΛΑ.
Για να βρούμε όμως τις ρίζες του Συλλόγου θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω. Στις αρχές της 10ετίας του 50. Τότε που η χώρα μας είχε βγεί από την εννιάχρονη περιπέτειά της και τα πάθη δεν είχαν ακόμη καταλαγιάσει. Μια εποχή δηλαδή, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν κοινοί στόχοι που θα είχαν την δυνατότητα να απορροφήσουν το ενδιαφέρον και να επανασυνδέσουν τις ήδη επικίνδυνα ταραγμένες σχέσεις των κατοίκων, κυρίως της υπαίθρου.
Τότε ακριβώς, στην πιο κατάλληλη στιγμή, δημιουργήθηκε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στα Τρίκαλα, με πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή τους Καλλιάγρα Πελοπίδα, Τατσούδη Θεοχάρη και Κωσταντινίδη Σίμο, που αποτέλεσαν και την πρώτη Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Τρικάλων (Α. Ο. Τ.). 

Η ομάδα αυτή είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του χωριού για δέκα περίπου χρόνια. Μπορεί να μην έλαβε μέρος σε επίσημη διοργάνωση, είχε όμως σημαντική δράση. 
Το 1962 ιδρύεται στα Τρίκαλα από τον Ανέστη Σπυριδόπουλο δεύτερη ομάδα. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν μια παράλληλη πορεία τριών χρόνων. Μέχρι το 1965. 
Ποδοσφαιριστές στις δύο αυτές ομάδες ήταν οι : Μιχάλης Α. Τερζίδης, Γιάννης Γκανίδης, Γιάννης Στεφούδης, Βασίλης Μαυρούδης, Γιάννης Αθανασιάδης, Γιάννης Κιρκιλιανίδης, Στάθης Γκανίδης, Χρήστος Σφενδαμίδης, Δημήτριος Γιαντσίδης, Σταϊκος Κουϊδης, Θεοχάρης Γκανίδης, Μιχάλης Παπανικολάου, Μιχάλης Χ. Τερζίδης, Γιωργέλης Σωτηράκης, κ.α.
Από τα μέσα όμως του 1964 άρχισε να καλλιεργείται στα Τρίκαλα η ιδέα για την συγχώνευση των δύο αυτών ομάδων και την δημιουργία μιας ομάδας που θα εκπροσωπούσε το χωριό αυτό του Ρουμλουκιού, στις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.
Στις αρχές του επόμενου χρόνου η ιδέα έχει πλέον ωριμάσει και έτσι το 1965 αποφασίζεται η ίδρυση του Α.Ο. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, με πρωτεργάτες στην προσπάθεια αυτή τους : 


οι οποίοι μετείχαν και στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο (1965 ). 
Έτσι λοιπόν, στις 6 Ιανουαρίου 1965, ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ ξεκινάει να γράφει την ιστορία του. Στη διάρκεια αυτών των 48 χρόνων, η ομάδα έχει συνεχή παρουσία στα πρωταθλήματα, σε υψηλό επίπεδο τις περισσότερες χρονιές και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δυνάμεων του ποδοσφαίρου της Ημαθίας. 
----------------------------------------------------------------------------
Νοσταλγικές μνήμες από τα πρώτα χρόνια της ομάδας
Φωτογραφία ένα χρόνο πριν την ίδρυση του Συλλόγου



Φωτογραφίες με ορισμένους από τους πρωταγωνιστές των πρώτων χρόνων 






Δεν υπάρχουν σχόλια: