Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επιλύεται το θέμα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Επιλύεται το πρόβλημα που είχε προκύψει με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, γεννηθέντες του 1948, που θα συνταξιοδοτούνταν το 2015 αντί του 2013, σύμφωνα με τα νέα όρια ηλικίας. Το συγκεκριμένο θέμα, είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέα Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου και άλλων Βουλευτών. 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, μαζί με άλλους Βουλευτές, είχαν αναδείξει το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 έτη, για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, με Ερώτηση που είχαν καταθέσει στη

Βουλή αλλά και σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό. Συγκεκριμένα, ζητούσαν να εξαιρεθούν από τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, για τους ασφαλισμένους του 1948.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός, επεκτείνεται, το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για δυο ακόμα χρόνια, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η ανάγκη και να μην έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, μετά τη μετακίνηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη.

Η διεύρυνση των ορίων ηλικίας, κατά δύο έτη, δημιουργούσε πρόβλημα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και είχαν προετοιμαστεί να βγουν στη σύνταξη, καθώς είχαν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές και είχαν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Βουλευτής Ημαθίας, τόνισε τα εξής:
«Η απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργού, έρχεται να δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, προκειμένου να μη μείνουν χωρίς σύνταξη, όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και ετοιμάζονταν να συνταξιοδοτηθούν, πριν την αύξηση των ορίων ηλικίας. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, που αντιμετωπίζει άμεσα ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί θα έμεναν χωρίς εισοδήματα ή αν ήθελαν να πάρουν ξανά τα κτήματα που ενδεχομένως είχαν νοικιάσει για να τα καλλιεργήσουν, θα έπρεπε να επιστρέψουν το σύνολο της πρόωρης σύνταξης που έλαβαν τα δέκα χρόνια που ήταν στο πρόγραμμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: