Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν τρία χρόνια δειλά-δειλά τις δράσεις του ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας

Φωτογραφία από τη συνάντηση στην οποία
αποφασίστηκε η ίδρυση του Συλλόγου
Στις 24 Οκτωβρίου 2009 έγινε στα Τρίκαλα η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των παλιών συμμαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (γεννηθέντων το 1957). Η συνάντηση έγινε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, ακολούθησε ''καφέ'' στο αναψυκτήριο, η βραδιά συνεχίστηκε σε ταβέρνα του χωριού και εκεί αποφασίστηκε ομόφωνα (και με τη σύμφωνη γνώμη των δέκα απόντων) η ίδρυση Συλλόγου ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ, για να υλοποιηθεί επιτέλους η από χρόνια επιθυμία αυτής της ''σειράς'' για την ίδρυση αυτού του Συλλόγου.
Και αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έγκριση του καταστατικού και πριν την επίσημη αναγνώριση του Συλλόγου, ορίστηκε η πρώτη δραστηριότητά του, που θα ήταν μια ομιλία για την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.  

Έτσι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2010, ο υπό ίδρυση Σύλλογος πραγματοποίησε την παρθενική του εκδήλωση στο Κοινοτικό κατάστημα, με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Πλήθος κόσμου από όλες τις ηλικίες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου και σε μία κατάμεστη αίθουσα που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες αυτής της εκδήλωσης, οι Ιατροί Σκευούδη Σουλτάνα (από τα ιδρυτικά μέλη) και Χαρπαντίδης Γεώργιος (σύζυγος της αντιπροέδρου Παπαμιχαήλ Αδριανής) ανέπτυξαν με απλό - επιστημονικό τρόπο την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Με το τέλος των ομιλιών τους οι Ιατροί απάντησαν σε κάθε ερώτηση που τέθηκε, σε κάθε απορία που υπήρχε. Ήταν τέτοια η ευαισθητοποίηση του κόσμου, κάτι που φάνηκε στο τέλος με την μαζική εγγραφή μελών - εθελοντών αιμοδοτών καθώς επίσης και με την συνεχή εγγραφή μελών τις επόμενες μέρες. Εντύπωση πάντως έκανε το γεγονός ότι πολλοί συγχωριανοί μας ήταν ήδη εθελοντές αιμοδότες σε διάφορες Τράπεζες Αίματος. Τώρα με την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, δίνεται η δυνατότητα σ' αυτούς να γίνουν μέλη της ''δικής'' τους Τράπεζας Αίματος, της Τράπεζας αίματος του χωριού τους. 
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ''μπουφέ'' που στήθηκε στην έξοδο του κοινοτικού καταστήματος και όλοι με ενθουσιασμό ανανέωσαν το ΡΑΝΤΕΒΟΥ τους για τις 18 Απριλίου 2010, μέρα της πρώτης Αιμοδοσίας του δικού μας Συλλόγου.

Όπως είναι γνωστό, τρία χρόνια μετά ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει δώδεκα (12) εθελοντικές αιμοδοσίες και πολλές άλλες δράσεις περιβαλλοντολογικού, εξωραϊστικού, ψυχαγωγικού, φιλανθρωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Και είναι βέβαιο ότι με τη στήριξη όλων μπορεί πολλά περισσότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: