Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Στον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που προκάλεσε η παγωνιά ο Απ. Βεσυρόπουλος

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Μποτό Αργύρη αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ημαθίας – Πέλλας κ. Μιχάλη Κούνδουρα, είχε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσαν οι παγωνιές των προηγούμενων ημερών σε δενδρώδεις καλλιέργειες που βρισκόταν σε ανθοφορία, στην περιοχή της Ημαθίας.

Μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, από την πτώση της θερμοκρασίας που άγγιξε τους -3 βαθμούς, είναι γεγονός, ότι, υπερ πρώιμα ροδάκινα, βερίκοκα και δαμάσκηνα που βρισκόταν σε ανθοφορία, υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στις επαφές που είχε, ενημερώθηκε για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και ζήτησε από τους αρμόδιους, σε συνεννόηση με τους

ανταποκριτές, να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και να καταγράφει το πρόβλημα, ώστε όπου υπάρχει ζημία να προχωρήσει η διαδικασία της αναγγελίας και των δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες.

Από την πλευρά τους, ο αντιπρόεδρος και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ ενημέρωσαν τον Βουλευτή Ημαθίας, ότι όσες δενδρώδεις καλλιέργειες βρισκόταν σε ανθοφορία θα ενταχθούν στη διαδικασία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τις προηγούμενες ημέρες η θερμοκρασία στην περιοχή της Νάουσας και της Βέροιας, έφτασε κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου, με αποτέλεσμα οι δενδρώδεις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε ανθοφορία να υποστούν ζημία. Είχα επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και πλήρης αποτίμηση και καταγραφεί των ζημιών. Αυτό είναι, εκείνο που προέχει. Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, από την ενημέρωση που είχα, είναι έτοιμες να καταγράψουν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί και οι καλλιέργειες τους, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις σε όσους παραγωγούς επλήγησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: