Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συναυλία στα Τρίκαλα με την Ορχήστρα Νέων Δίου για την προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Η Ορχήστρα Νέων Δίου, ιδρύθηκε το 2007 από το Δήμο Δίου. Σήμερα ανήκει στο κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής του αρχαίου Δίου.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παιδιών που συγκροτούν τη συγκεκριμένη πολυμελή ορχήστρα, είναι η άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.
Η Ορχήστρα Νέων Δίου παρά το μικρό χρόνο ζωής της, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών με επώνυμους καλλιτέχνες, όπως τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Αντώνη Ρέμο, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Νίκο Ζιώγαλα, Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Παπάζογλου, Ξανθίπη Καραθανάση και τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο τον διεθνούς φήμης τραγουδοποιό Ντέμη Ρούσσο, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην κρατική τηλεόραση, στο μουσείο Ακρόπολις και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.
Μαζί με την ορχήστρα που την αποτελούν όπως προαναφέραμε νέα παιδιά, εμφανίζεται συχνά και η χορωδία η οποία αποτελείται από τους γονείς κυρίως των παιδιών της ορχήστρας. Σπάνια αλλά όμορφη συνύπαρξη. Μπροστά τα νιάτα και πίσω οι ώριμοι νέοι...
Την ορχήστρα πλαισιώνουν σπουδαίοι ερμηνευτές από την Πιερία, μεταξύ αυτών ο Αλέξης Ηλιάδης, η Όλγα Ζορμπά, η Φιλιώ Σέρβου και η Μαρίκα Φωτοπούλου.
Αυτό το σπάνιο μουσικό σύνολο διδάσκει και διευθύνει ο δάσκαλος μουσικός Νίκος Πατρής.
Το ρεπερτόριο της ορχήστρας νέων Δίου περιλαμβάνει ως επί το πλείστον επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Λοϊζου, του Μίμη Πλέσσα, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Άκη Πάνου, του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και νεώτερων συνθετών και τραγουδοποιών, όπως του Παντελή Θαλασσινού, του Σωκράτη Μάλαμα, του Μανώλη Ρασούλη και άλλων που κινούνται πάντα στο έντεχνο και ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου είναι πια γνωστή και καταξιωμένη ανά το Πανελλήνιο και δέχεται σωρεία προτάσεων για συναυλίες. Φέτος το καλοκαίρι εκτός από το Μουσείο της Ακρόπολης, θα εμφανιστεί στα Τρίκαλα Ημαθίας, στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στα εγκαίνια του Πανμακεδονικού συνεδρίου Αποδήμων, στη αρχαία Αμφίπολη και στην αρχαία Έφεσο Μικράς Ασίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναυλία σε επόμενες αναρτήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: