Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ρίγη συγκίνησης στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Μ. Διούδη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και   έντονης συναισθηματικής φόρτισης, έγινε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων (στο παλιό Δημοτικό Σχολείο), η παρουσίαση του βιβλίου ''AΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ'' του Παναγιώτη Διούδη, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων Ημαθίας και η οικογένεια του εκλιπόντος Παναγιώτη.

Την εκδήλωση προλόγισε φανερά συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' κ. Μαρία Διούδη, ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Φώτη Δημητριάδη και μετά μίλησε για τον Παναγιώτη η καθηγήτριά του στο Γυμνάσιο (και συγγενής του) κ. Μαρία Καραστογιαννίδου, που όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.
Στη συνέχεια ο συνδημότης μας Ιστορικός-συγγραφέας δικηγόρος Γιάννης Μοσχόπουλος έκανε την παρουσίαση του βιβλίου, που με αστείρευτο μεράκι, πολυετή έρευνα και πολλές-πολλές δυσκολίες, έγραψε και ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης λίγο πριν το τέλος της σύντομης ζωής του.

Ευχαριστίες από την αδελφή του Δήμητρα προς αυτούς που βοήθησαν τον Παναγιώτη στο δύσκολο εγχείρημά του και αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση του βιβλίου και η εκδήλωση έκλεισε με ''μπουφέ'' που ετοίμασε η οικογένεια του Παναγιώτη. 

Περισσότερα για την εκδήλωση και για το βιβλίο σε επόμενη ανάρτησή μας.
------------------------------------------------------------------------------
Βιογραφικό σημείωμα (από το βιβλίο του)
Ο Παναγιώτης Μιχ. Διούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13/09/1991. Ήταν γιος του Μιχαήλ Διούδη και της Χρυσούλας Σούρλα. Είχε δύο αδελφές, τη Δήμητρα και την Ελευθερία. Έζησε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Ημαθίας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Τρικάλων και στη συνέχεια στο Λύκειο Πλατέος. Από τον Ιανουάριο του 2011 φοιτούσε στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Στην ηλικία των οκτώ ετών διαγνώστηκε με μυϊκή δυστροφία, ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει καμιά γνωστή θεραπεία μέχρι σήμερα. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου ''Ανατολική Ρωμυλία'' Τρικάλων Ημαθίας για πολλά χρόνια. Έφυγε από κοντά μας στις 19/06/2012 στην ηλικία 21 ετών. Όλο το βιβλίο αποτελεί δική του πρωτοβουλία.........υπήρξε αυτοδίδακτος στο χειρισμό του Η/Υ . . .
και λίγες φωτογραφίες από την εκδήλωση
  
  



Δεν υπάρχουν σχόλια: