Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ας ενθαρρύνουμε τους νέους...

Στις μέρες μας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο, ακόμη και από τους μεγαλύτερους που διαθέτουν πείρα και γνώση, η ανάγκη για ενασχόληση των νέων με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή τους στον πολιτικοκοινωνικό στίβο.
Είναι γεγονός ότι η νεολαία στη χώρα μας είναι απογοητευμένη και αισθάνεται οργισμένη-προδομένη από την φανερή έλλειψη προοπτικής για το μέλλον της. Αντιλαμβάνεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κάτι «Αδιάφορο» για εκείνη. 
Σήμερα όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάμιξη των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει το πεδίο της μεγάλης δραστηριότητας των νέων ανθρώπων. Οι νέοι οφείλουν να εμπλακούν με τα κοινά, οφείλουν να δείξουν πως είναι και αυτοί εδώ και έχουν λόγο και άποψη. Η συμμετοχή και η ενασχόλησή τους είναι κάτι που αφορά άμεσα τους ίδιους, διότι πρόκειται για το μέλλον τους και την ζωή τους, πρόκειται για τον τόπο που θα ζήσουν για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα. Συνεπώς πρέπει να προστεθούν νεανικές αντιλήψεις, γεμάτες ελπίδα και όραμα για κάτι καλύτερο. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη πρόκληση για οποιονδήποτε νέο. Από μία αυτοδιοικητική θέση, μπορεί ο νέος άνθρωπος στην πράξη να προσφέρει στο χωριό του, στην πόλη του, στο Δήμο του. Οι νέοι πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της ενεργούς συμμετοχής. Είναι ανάγκη και υποχρέωση, γιατί σ' αυτούς ανήκει το αύριο.  

Εκτιμώ ιδιαίτερα την πείρα, τη γνώση, τη γνώμη, τη συσσωρευμένη σοφία των παλαιοτέρων, όμως στο… «λεωφορείο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζί με τους μεγαλύτερους πρέπει να πάρουν θέση και αρκετοί νεότεροι, για ένα καλύτερο αύριο όλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: