Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Με σύνθημα ''κάθε σπίτι και ένας Αιμοδότης'' η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα την Πέμπτη 15/5/2014

Με το σύνθημα ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - ΔΩΣΕ ΖΩΗ και ''ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ'' ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας οργανώνει την 16η (σε διάστημα τεσσάρων ετών) Εθελοντική Αιμοδοσία, την Πέμπτη 15 Μαϊου 2014 στα γραφεία του Συλλόγου. 
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
''Καλούμε τους ενεργούς Εθελοντές Αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογό μας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία, αποτελεί αποτελεί ύψιστη έκφραση εθελοντισμού και αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς χωρίς σκοπιμότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι μπορεί ο καθένας να χαρίζει συμπαράσταση και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί.
Το Αίμα είναι μια καθημερινή ανάγκη και δυστυχώς οι ανάγκες Αίματος είναι πολύ μεγάλες. Χειρουργικές επεμβάσεις, καρκινοπαθείς, άνθρωποι με νοσήματα του Αίματος, θαλασσαιμικοί, μεταμοσχευμένοι, άτομα που χρειάζονται παράγωγα Αίματος και βέβαια η μεγάλη πληγή, τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
Επομένως, αν δε δώσεις Αίμα εσύ, εγώ...ο καθένας μας, πώς θα υπάρξει διαθέσιμο Αίμα;
Ας μη είμαστε αδιάφοροι και βολεμένοι από το φιλότιμο των άλλων. Οι Εθελοντές Αιμοδότες είναι ευαισθητοποιημένα άτομα που σκοπό δεν έχουν να καλύψουν μόνο τις δικές τους ανάγκες, αλλά να προσφέρουν κυρίως στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
Γι’ αυτό μην περιμένουμε από τον άλλον να κάνει αυτό που μπορούμε να κάνουμε και εμείς! Είναι κρίμα να κινδυνεύουν ζωές, ίσως και η δική μας, επειδή δεν δώσαμε Αίμα όταν μπορούσαμε.

Στόχος του Συλλόγου μας είναι, κάθε οικογένεια να έχει τον Αιμοδότη της, εφόσον βέβαια αυτό είναι εφικτό, από άποψη υγείας. Ας διαθέσουμε ΟΛΟΙ λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε και σ' αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου, προκειμένου να προσφέρουμε ΕΛΠΙΔΑ και ΖΩΗ στο συνάνθρωπο μας. Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού".
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
---------------------------------------------------------------------------------
Χρήσιμες συμβουλές :
* Μην καταναλώσετε αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να είστε ξεκούραστοι
* Πάρετε πρωϊνό με ρόφημα τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν την αιμοληψία
* Επικοινωνείστε μαζί μας για οποιοδήποτε προβληματισμό σας.
Τηλ. Επικοινωνίας : 6974313934

Δεν υπάρχουν σχόλια: