Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

To Nηπιαγωγείο Τρικάλων στην Παγκόσμια ημέρα Δράσης για την Εκπαίδευση "Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο"

Μας το έστειλαν από το Νηπιαγωγείο Τρικάλων.
Το Νηπιαγωγείο Τρικάλων Ημαθίας είχε την χαρά να συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια ημέρα Δράσης για την Εκπαίδευση της ActionAid με τίτλο "Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο". Το Νηπιαγωγείο μας την φετινή χρονιά δούλεψε για αρκετό καιρό το καινοτόμο πρόγραμμα «ότι ξέρεις, ξέρω, ότι παίζεις, παίζω… τι πειράζει κι αν διαφέρω». Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ιστορίες διαφόρων παιδιών. Αυτό που τους εντυπωσίασε ήταν ένα βίντεο από τοyoutube με τίτλο «υποδεχτείτε την μικρή Αργυρώ», που αφορούσε ένα κοριτσάκι που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Έτσι, με την συμμετοχή μας στην Εβδομάδα Δράσης η ActionAid μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε κάποιες ιστορίες και να διαβάσουμε τις ιστορίες και άλλων παιδιών που διαφέρουν. Όλα τα παιδιά συμφώνησαν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μιας και όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά ίσοι.
Βγήκαμε στην αυλή μας και πιάσαμε με τις άκρες των χεριών μας στεφάνια γυμναστικής, σχηματίζοντας έτσι μια ανθρώπινη αλυσίδα. Σηκώσαμε τα χέρια μας χωρίς να σπάσει η αλυσίδα, καθίσαμε κάτω χωρίς να σπάσει η αλυσίδα κ.α. Έπειτα βάψαμε τα ανθρωπάκια με πινέλα. Αφού στέγνωσαν τα ενώσαμε με ρολά από χαρτί κουζίνας. Έτσι σχηματίσαμε άλλη μια ανθρώπινη αλυσίδα.
Το Νηπιαγωγείο μας, χάρηκε την διαδικασία και είναι πρόθυμο να ξανασυμμετέχει σε δράσεις της ActionAid.
H ActionAid ανάρτησε στη σελίδα της τη δράση του Νηπιαγωγείου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: