Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Mητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη, μαθήτρια και σε λίγες μέρες... φοιτήτρια η συγχωριανή μας Βασ. Μπασδραλέξη

Ένα φωτεινό παράδειγμα ότι
τα όνειρα αλλά και οι στόχοι
δεν έχουν περιορισμούς,
αρκεί να υπάρχει η θέληση

Μητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη, μαθήτρια και σε λίγες μέρες... φοιτήτρια.
Πρόκειται για τη συγχωριανή μας Βασιλική Μπασδραλέξη του Γεωργίου και της Ευδοκίας, που ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτη του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και παίρνοντας μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εισαχθεί στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΤΕΙ Ηπείρου, στην Πρέβεζα.
Από εμάς, συγχαρητήρια Βασιλική 
Διαβάζουμε στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης  / Ρεπορτάζ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
Μητέρα, γιαγιά, εργαζόμενη, μαθήτρια και σε λίγες μέρες... φοιτήτρια. Όλες αυτές οι ιδιότητες συνυπάρχουν στο πρόσωπο της Βασιλικής Μπασδραλέξη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έδινε καθημερινά «μάχη» με το χρόνο για να συνδυάσει τη δουλειά με το νυχτερινό σχολείο. Και οι κόποι της ανταμείφθηκαν, καθώς πέτυχε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Πρέβεζα.
Στις τρεις κόρες της, στους γαμπρούς και στα πέντε εγγόνια της αφιερώνει το απολυτήριο λυκείου που απέκτησε φέτος η κ. Μπασδραλέξη, η οποία εγκατέλειψε πρόωρα τα θρανία, πριν από περίπου 35 χρόνια.
«Μετάνιωσα που άφησα το σχολείο σε τόσο μικρή ηλικία. Οταν μεγάλωσαν τα παιδιά μου, αποφάσισα να εγγραφώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και συνέχισα με προοπτική να τελειώσω το λύκειο. Οι καθηγητές στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης μας βοήθησαν πολύ. Εκαναν το μάθημα κατανοητό και μας παρότρυναν να δώσουμε πανελλήνιες εξετάσεις», αναφέρει στον «ΑτΚ» η κ. Μπασδραλέξη, η οποία ακολουθούσε ένα βαρύ πρόγραμμα καθημερινά, για να συνδυάσει τη δουλειά με το σχολείο.
Καθημερινά ξυπνούσε στις 5 το πρωί, για να πάρει δύο λεωφορεία με προορισμό την Περαία, καθώς εργάζεται στο γραφείο υποδοχής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Στις σπίτι της έφτανε στις 4.30 το απόγευμα και μέσα σε ένα δίωρο έπρεπε να συμπυκνώσει τη μελέτη, το φαγητό και την ξεκούραση, καθώς στις 6.30 μ.μ. έπρεπε να βρίσκεται στο νυχτερινό σχολείο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Αγγελιοφόρου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: