Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γ. Ντάμτσιου στην εκπομπή ''ΕΠΙΛΟΓΕΣ'' του Ράδιο AVENA 97,7

Συνέντευξη στο Ράδιο ΑVENA 97,7 και στην εκπομπή ''Επιλογές'' έδωσε την Τρίτη το απόγευμα ο 32χρονος προπονητής του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων Γιώργος Ντάμτσιος. 
Καλεσμένος των Γιάννη Ζήνα και Γιάννη Τσικουρκιτούδη μίλησε μαζί τους για την ομάδα των Τρικάλων, για το πως βιώνει την καθημερινότητά του στα Τρίκαλα, και κατέθεσε με θάρρος και ανέλυσε με επιχειρήματα τις απόψεις του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 
Παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη, στην οποία ο νεαρός προπονητής μας άφησε - όπως μας ενημέρωσαν οι οικοδεσπότες της εκπομπής - τις καλύτερες εντυπώσεις με τις θέσεις του και με τον λόγο του, στους πολυπληθείς ακροατές του Ράδιο AVENA. 
Ερώτηση: Διαπιστώνουμε ότι κάτι καλό γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Ποιά είναι η διοικητική δομή του συλλόγου;
Απάντηση: Πράγματι την τελευταία τριετία ο ''Μέγας Αλέξανδρος'' βρίσκεται σε πολύ υψηλό οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο. Η παρουσία του Νίκου Σαλτουρίδη παίζει το βασικό ρόλο στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του προσφέρουν τα μέγιστα στο Μέγα Αλέξανδρο, αφιερώνοντας χρήματα, χρόνο και ψυχική υγεία για να λειτουργεί καθημερινά αυτό το οικοδόμημα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, όλοι τους νεαροί, που είναι πολύ κοντά στην ομάδα, αγκαλιάζουν με αγάπη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, προσφέροντας πάρα πολλά. Αυτοί είναι οι: Φετεινίδης Σωκράτης, Κιρκιλιανίδης Γιάννης, Κασνακίδης Χρήστος, Κασνακίδης Κώστας, Κούτσιας Γιώργος, Αγαθόπουλος Θεόδωρος, Σωτηράκης Νίκος, Κούτσιας Νίκος, Καλλιάγρας Πελοπίδας, Καλουσόπουλος Σωτήρης, Μηνούδης Παύλος, Γεωργιάδης Γαβριήλ.

Ερώτηση: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της ομάδας;
Απάντηση: Κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι το έμψυχο δυναμικό αποτελείται από τοπικούς ποδοσφαιριστές. Είκοσι περίπου παίκτες κατάγονται από τα Τρίκαλα (όλοι τους προέρχονται από τις παιδικές ομάδες που είχε πάντοτε ο Μέγας Αλέξανδρος) και πέντε από το γειτονικό Πλατύ. Μοναδικός παίκτης που δεν είναι από την ευρύτερη περιοχή είναι ο Κώστας Χαλβατζής, που είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός χαρακτήρας. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, αφού με εξαίρεση τους Παπαδόπουλο (30) Χαλβατζή (29) οι ηλικίες των παικτών μας διαμορφώνονται μεταξύ 16-26 ετών.
Σε ότι με αφορά, είμαι δεύτερη χρονιά στα Τρίκαλα και απολαμβάνω κάθε στιγμή την εμπιστοσύνη και την αγάπη της Διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και του κόσμου, γεγονός που μου επιτρέπει να δουλεύω με απόλυτη ηρεμία και πολύ καλή διάθεση για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας, μιας ομάδας που κατά γενική ομολογία είναι ο ορισμός του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Ερώτηση: Τι γίνεται με την ιατρική περίθαλψη των αθλητών σας τόσο στους αγώνες του πρωταθλήματος, που ως επί το πλείστον δεν υπάρχουν γιατροί στα γήπεδα, όσο και σε καθημερινή βάση;
Απάντηση: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ένα άρτιο ιατρικό επιτελείο, αφού η διοίκηση δε φείδεται χρημάτων όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των αθλητών μας, που στο σύνολό τους είναι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές. Έτσι συνεργαζόμαστε με τους κ.κ. Γιακουμίδη, Χασάπη και Πανταζή και στους αγώνες της ομάδας μας απολαμβάνουμε τη φροντίδα της φυσιοθεραπεύτριας Αφροδίτης Χαρπαντίδου.

Ερώτηση: Υπάρχουν υποδομές στο Μέγα Αλέξανδρο;
Απάντηση: Αναπόσπαστο τμήμα του Μέγα Αλέξανδρου είναι η Ακαδημία, που λειτουργεί με πάνω από 35 παιδιά και τρία τμήματα, με προπονητή τον Μπάμπη Σαλτουρίδη, που είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος αναδεικνύεται σε σημαντικό κοινωνικό γεγονός για το μικρό χωριό (1400 κατοίκων) των Τρικάλων, καθώς σε καθημερινή βάση αθλούνται πάνω από 60 αθλητές. Ήδη 5-6 παιδιά του μεγαλύτερου τμήματος της Ακαδημίας προπονούνται με τη μεγάλη ομάδα και στοχεύουμε στη μελλοντική ένταξή τους στην ομάδα.

Eρώτηση: Οι φίλαθλοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια:
Απάντηση: Ενθαρρυντικό και πολύ αισιόδοξο για τη συνέχεια είναι το γεγονός ότι η ομάδα δημιουργεί μια νέα γενιά φιλάθλων. Σχεδόν όλα τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) του χωριού βρίσκονται κοντά στην ομάδα στους εντός έδρας, ακόμη και στους εκτός έδρας αγώνες και μαζί με λίγους παλιούς φιλάθλους, προσφέρουν τη δική τους στήριξη στην ομάδα. Θα θέλαμε βέβαια μεγαλύτερη στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση από τους μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους, παλιούς παράγοντες και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Φιλοδοξούμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο γιορτή για το χωριό και ελπίζουμε στη βοήθεια όλων για τη συνέχεια...
....................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: