Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

O Διοικητής του Α.Τ. Πλατέος Ευθύμιος Σιδηρόπουλος γράφει για τα ναρκωτικά και την αντιμετώπισή τους

Μετά τον πετυχημένο κύκλο άρθρων σχετικά με τα ατυχήματα και την πρόληψή τους, ο Διοικητής του Α.Τ. Πλατέος ανοίγει δεύτερο κύκλο άρθρων στο  alexandreia-gidas.gr
Η θεματολογία αυτή τη φορά επικεντρώνεται στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η τοπική μας κοινωνία, αυτό των ναρκωτικών και της αντιμετώπισής τους. 
Διαβάστε το νέο άρθρο του Ευθύμιου Σιδηρόπουλου:
Τα ναρκωτικά είναι μονόδρομος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και την καταστροφή, στη φυλακή, στο ψυχιατρείο, ή κάπου αλλού μονιμότερα : ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.
Είναι ένας λαβύρινθος χωρίς διέξοδο, ένα ηλίθιο παιχνίδι που ο μόνος τρόπος για να κερδίσει κανείς … είναι να μην παίζει !
Ας σκεφθεί ο καθένας μας ότι το επόμενο θύμα ναρκωτικών
μπορεί να είναι ένα πολύ κοντινό μας πρόσωπο και ας επωμιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Χρέος όλων μας είναι να βγάλουμε τις νάρκες από τα μονοπάτια των νέων και να μάθουν για τα ναρκωτικά, πριν <<πάθουν>>. Ας δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και έμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ που η καλύτερη μορφή της επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια αρχών και αξιών που οδηγούν σε θετικές στάσεις απέναντι στη ζωή και τον άνθρωπο.

Μέχρι πριν από καιρό υποστηριζόταν ότι το κύμα της διάδοσης των ναρκωτικών, που τα τελευταία χρόνια απλώθηκε και κατέκλυσε όλες τις κοινωνίες τη Δύσης, δεν θα επηρέαζε σοβαρά την πατρίδα μας. Δυστυχώς τώρα πια τα καθημερινά κρούσματα μεγάλου αριθμού θανάτων το επιβεβαιώνουν.

Οι αλλεπάλληλες και εντυπωσιακές αποκαλύψεις και κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων κάθε λογής ναρκωτικών στην Ελλάδα, το γεγονός ότι άνθρωποι κάθε κατηγορίας και ηλικίας, άνθρωποι που ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και επίπεδα, εμπλέκονται στο βρώμικο κύκλωμα των ναρκωτικών και ακόμη ο μεγάλος αριθμός νέων που δε στρατεύονται λόγω τοξικομανίας και ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, μαρτυρούν, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι και στον τόπο μας έχουμε σημαντική αύξηση τόσο στην κυκλοφορία, όσο και στην κατανάλωση των επικίνδυνων αυτών ουσιών και συνεπώς το πρόβλημα <<Ναρκωτικά>> είναι πολύ ΣΟΒΑΡΟ.
Από το άλλο μέρος, όπως έχει πλέον αποδειχθεί, το λαθρεμπόριο και η χρήση των ναρκωτικών προσβάλλουν άμεσα την ψυχοσωματική υγεία του πληθυσμού κάθε κοινωνίας, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητα και σε τελευταία ανάλυση, συντελούν στο βιολογικό εκφυλισμό των ατόμων που εθίζονται στις ουσίες αυτές.
Δεν υπάρχει άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που να πιστεύει ότι τα ναρκωτικά κάνουν καλό ή λύνουν κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα, όλοι παραδέχονται ότι τα ναρκωτικά αλλοιώνουν τη φυσική υγεία των ατόμων, ελαττώνουν τις διανοητικές και ψυχικές τους λειτουργίες, καταστρέφουν τις οικογενειακές και τις κοινωνικές σχέσεις και προκαλούν οικονομική εξαθλίωση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι :
Ο εξευτελισμός της προσωπικότητας, η ηθική και κοινωνική καταρράκωση του ατόμου, η αντικοινωνική και εγκληματική συμπεριφορά του.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι δούλοι κάποιου είδους ναρκωτικού και κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, οδηγούνται στο θάνατο.
Η ναρκομανία αγκαλιάζει θανάσιμα όλες τις ηλικίες, αλλά δυστυχώς την πρώτη θέση σε αυτήν τη μακάβρια πορεία κρατούν σταθερά οι νέοι.
Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το πρόβλημα εκφράζουμε ανησυχίες, φόβους και αγωνία. Ο τοξικομανείς είναι σήμερα παραδεκτό ότι απορρίπτεται κοινωνικά , στιγματίζεται και μπαίνει στο περιθώριο.

ΑΛΛΑ, σε όλους τους ανθρώπους το λάθος είναι κάτι το συνηθισμένο και όποιος το διαπράττει, ούτε αξιοκατάκριτος είναι, ούτε ασυγχώρητος, αρκεί μετά το λάθος του να μη μένει αδρανής, αλλά να προσπαθεί να το διορθώσει.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: