Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα στο μακρινό 1965...

1965 - 2015
Ήταν Τετάρτη 6 Ιανουαρίου του μακρινού 1965, γιορτή των Φώτων και αμέσως μετά την εκκλησία, μεγάλος αριθμός συγχωριανών μας συγκεντρώθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων και εκεί, μέσα σε κλίμα συνοχής και ενθουσιασμού, ομόφωνα αποφασίστηκε η Ίδρυση ενός Αθλητικού Συλλόγου, του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', που σήμερα κλείνει 50 χρόνια ζωής και αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας του χωριού μας.
Για να βρούμε όμως τις ρίζες του Συλλόγου θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω. Στις αρχές της 10ετίας του 50. Τότε που η χώρα μας είχε βγει από την εννιάχρονη περιπέτειά της και τα πάθη δεν είχαν ακόμη καταλαγιάσει. Μια εποχή δηλαδή, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν κοινοί στόχοι που θα είχαν την δυνατότητα να απορροφήσουν το ενδιαφέρον και να επανασυνδέσουν τις ήδη επικίνδυνα ταραγμένες σχέσεις των κατοίκων, κυρίως της υπαίθρου.
Τότε ακριβώς, στην πιο κατάλληλη στιγμή, δημιουργήθηκε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στα Τρίκαλα, με πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή τους Καλλιάγρα Πελοπίδα, Τατσούδη Θεοχάρη και Κωσταντινίδη Σίμο, που αποτέλεσαν και την πρώτη Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Τρικάλων (Α. Ο. Τ.). Η ομάδα αυτή είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του χωριού για δέκα περίπου χρόνια. Μπορεί να μην έλαβε μέρος σε επίσημη διοργάνωση, είχε όμως σημαντική δράση. 
Το 1962 ιδρύεται στα Τρίκαλα από τον Ανέστη Σπυριδόπουλο δεύτερη ομάδα. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν μια παράλληλη πορεία τριών χρόνων. Μέχρι το 1965. 
Από τα μέσα όμως του 1964 άρχισε να καλλιεργείται στα Τρίκαλα η ιδέα για την συγχώνευση των δύο αυτών ομάδων και την δημιουργία μιας ομάδας που θα εκπροσωπούσε το χωριό αυτό του Ρουμλουκιού, στις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η ιδέα είχε πλέον ωριμάσει και έτσι στις 6 Ιανουαρίου 1965, ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ  ξεκινάει να γράφει την 50χρονη ιστορία του.  
Αυτή την υπέροχη αθλητική διαδρομή θα γιορτάσουμε φέτος με διάφορες εκδηλώσεις, όχι απλά για να αποτιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά για να βάλουμε νέες βάσεις για το παρόν και το μέλλον, ξαναβρίσκοντας το νήμα που μας συνδέει με τις αρχές που ενέπνευσαν τότε, στο μακρινό 1965, την ιδέα του Συλλόγου μας. Τις ίδιες αρχές που τον κράτησαν ζωντανό, τον γιγάντωσαν στο πέρασμα των χρόνων και τον έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της Τρικαλινής κοινωνίας.
Δύο φωτογραφίες πριν την Ίδρυση του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''
1958 και  1964